·418 syf.····Okunma: 22 Mart 2026 18:20 Uzun zamandır merak ettiğim, hatta baskısı tükenmiş olduğu için peşine biraz düştüğüm bir kitaptı bu. Nihayet bulup okuma fırsatı yakaladım ama dürüst olmak gerekirse beklentilerimle okuduğum kitap arasında epey mesafe vardı. Okurken yer yer koptuğum, hatta “belki de zamanı değil” diyerek ara verip sonra yeniden başladığım bir okuma deneyimi oldu. Başta daha yoğun bir korku atmosferi bekliyordum ama kitap aslında korkudan çok askeri gerilim ve aksiyon üzerine kurulu. Devlet meselelerinin, gizli yapılanmaların ve ideolojik çatışmaların ön planda olduğu bir hikâye. Konuda, şeriat isteyen bir grup ile buna karşı duran gizli bir askeri topluluğun mücadelesini okuyoruz. İşin içine büyüler, cinler ve doğaüstü unsurlar da girince ilginç bir karışım ortaya çıkıyor. Özellikle muhafazakâr grubun amaçlarına ulaşmak için bu yöntemlere başvurması hikâyeye farklı bir boyut katmış. Eğer askeri gerilim, aksiyon ve biraz da politik arka planı olan hikâyeleri seviyorsanız, bu kitap tam size göre olabilir. Ama benim gibi daha çok korku odaklı bir şey bekliyorsanız, beklentinizi buna göre ayarlamanızda fayda var. Sonuç olarak Beklentilerimi tam karşılamadı ama “çerezlik” bir okuma arayanlara yine de önerilebilir.