Puan vermedi·476 syf.····Okunma: 18 Mart 2026 13:27 Selam. Bu ayın bir diğer okuduğum kitabı Orhan Pamuk “Kara Kitap” oldu.
Galip, aile yemeğine gitmeden önce karısı Rüya tarafından terk edildiğini öğrenir. Kimseler bilmesin diye durumu kendince idare eder. Kitabın başından sonuna kadar kendisini, karısı Rüya'yı ve yakın akrabası, karısının kardeşi ünlü köşe yazarı Celâl'in izlerini sürmeye adar.
Galibin, köşe bucak arayışları, hem Celâl'in yazılarını derinlemesine tetkik etmesine hem geçmişteki tarihi, felsefik olaylara binbir âleme dalmasına vaki olur. Uzun ve yoğun bir meşakkatli serüvenin kapıları da açılmış olur.
Falzasıyla yoğun bir anlatımın hakim olduğu, kurgunun gidişatına göre ürettiğimiz teorilerin boşa çıkması tabuların yıkılışı misali hayrete düşürdü beni. Birlikte okuduğum arkadaşlarımla beraberce tahlil edebilmek benim için büyük bir şanstı. Zira özümsemesi, sohbeti hayli dert veren eserlerdendi. Dilerim yazarın bir diğer okuyacağımız kitabı, dolambaçlı yollara sapmadan idraki daha anlaşılır bir düzeyde bizi karşılar.
#kitapalıntıları
Bayram şenliğine çıkmış çocukların keyfi ve heyecanıyla birbirimizi öldürdüğümüz bugünlerde hangimiz bir şey okuyup dünyadan haberdar oluyor ki?
Doğu-Batı konusunda anahtar Sakallı Arif'in şu sözünde gizlidir: 'Doğu'ya giden sessiz gemide Batı'ya bakan Ah siz talihsizler!' (Sakalı Arif, gerçek bir kişiyi taklitle B'nin yarattığı bir köşe kahramanıydı.)