Gizli Okuma Takıntılarımız... Seninki ne?
Kitap okurken hepimizin dışarıdan garip görünen o tuhaf takıntıları vardır. 📖👀 Benimki, yeni kitabın sayfalarını havalandırıp o taze kağıt kokusunu içime çekmeden asla ilk cümleye geçememek! Peki sizin 'Bunu bir tek ben mi yapıyorum?' dediğiniz garip okuma alışkanlığınız ne? Ayraç niyetine fiş kullananlar, son sayfayı önceden okuyanlar... İtirafları yoruma bekliyorum! 👇😅
Duygu ve Düşünce
··1 alıntı·
4 +1'leme
12bin Gösterim
Önsözü okumadan kitaba başlayamam. Önsözü gereksiz bir şeymiş gibi düşünen onca insana karşı bir başkaldırı yapıyorum kendimce 😅
asla ama asla önsöz ya da ön yazı gibi bir giriş olan bölümü okumuyorum 🙈
😂😂👏👏
Girişine tarihi yazarım ve kitabı aldığım şehri yazarım:)
Kitabın sayfasını kıvırmam, ayraç olmadan asla 😊
1K ile tanışmadan evvel kitabı okuduktan sonra ilk sayfaya kitabın içinden bir alıntı yapardım. Önsöz yazısını hem başlamadan hem bitirdikten sonra okurum 📖 Bir de şey var, kitabın ilk çeyreğini okuduktan sonra, sonraki sayfalara (bazen son cümleye de) göz gezdiririm. Bir şey daha aklıma geldi 😀 tavsiye kitap okuyamıyorum, alırım ama ta ki kitap beni oku diyene kadar bekler durur😊 -Çok mu uzattım, daha da uzayabilir🤭 - Keyifli okumalar dilerim 📖☕🌸
👏👏👏
Anlamını bilmediğim kelime ile karşılaştığımda veya bilmediğim bir tarihi olaya gönderme yapıldığında okumayı o noktada kesip kelimenin anlamını bulmak veya tarihi olayın ne olduğunu araştırmak için bazen saatlerce kitap okumaya ara vermek. Bu durum bazı zamanlar okumayı gerçekten güçleştiriyor.
Kitabın sırtı kırılmasın diye kapağı tam açamadan, daracık bir aralıktan okumaya çalışmak. Boyun fıtığı olacağım ama o kitap asla yıpranmayacak. :))))))