Zamanda yolculuk hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ben küçükken 2000li yıllarda uzaya gideceğimiz ,zaman makinesiyle istediğimiz zamanlara yolculuk yapabileceğimiz konuşulurdu. Hatta bir kabin vardı , onun içine girdiğinde istedigin zamana gidebiliyordun .
Bu kitap da zamanda yolculuk konusunda yazılmış en iyi kitap galiba ..Bilim kurgu türünün harika bir örnegi..
Yazar 1890 larda Einstein henüz görelilik kavramını bile bulmamışken kitapta dört boyutlu zamandan bahsediyor.
Ana kahramanımız Zaman Yolcusu bir bilim adamı .Bir makine icat edip onunla istedigi zamana yolculuk yapacağını iddia ediyor .Çok Genç Adam ve Psikolog bunun ilk tanıkları.
Zaman Yolcusu ilk yolculuğunu M.S. 802.701 yılına yapıyor . Wells, Viktorya dönemi İngiltere'sindeki sınıf ayrımının uç noktaya ulaşması durumunda neler olabileceğini kurgulamış bu yolculukta .
Eloiler yeryüzünde yaşayan, narin, çocuksu ve entelektüel derinliğini kaybetmiş üst sınıfın torunları.
Morlocklar ise yeraltında yaşayan, çalışan ve zamanla vahşileşen işçi sınıfının torunları.Bu ayrım, evrimin her zaman daha iyiye gitmediğini, aksine çevresel koşullar ve toplumsal adaletsizliklerin insan türünü dejenere edebileceğini gösteren sert bir eleştiri olmuş.
İnsanın evrendeki yerinin ne kadar küçük olduğunu anlatan bir hikaye aslında bu .Distopik ve bilim kurgu sevenlerin mutlaka okuması lazım bence ..
Peki zamanda yolculuk yapmak mümkün olsaydı sen nereye gitmek isterdin?
Zaman MakinesiH. G. Wells
Zaman MakinesiH. G. Wells · İthaki Yayınları · 202337,1bin okunma