2026 18. kitabı
Stockholm’de adalet bakanına yönelik gizemli bir tehdit ortaya çıkar: belirli bir süre içinde ölüm uyarısı yapılır. Aynı dönemde, aylardır kayıp bir finansçının iskeleti metroda bulunur. Dedektif Mina Dabiri ve ekibi, bu iki olay arasında bir bağlantı olup olmadığını araştırırken, zamanla yarışmak zorunda kalır. Noel yaklaşırken gerilim adım adım tırmanır. Mina’nın en büyük destekçisi olan mentalist Vincent Walder, illüzyon ve insan psikolojisi konusundaki bilgisiyle davaya dahil olur. Ancak Mina’nın ekibi geçmiş travmalarla mücadele ederken, Vincent’ın kişisel hayatı da sarsılmaya başlar. Hikaye ilerledikçe, var olan tehdidin gerçek mi yoksa manipülasyon mu olduğu, metroda bulunan cesedin bir oyunun parçası olup olmadığı gibi sorular gün yüzüne çıkarken, gerçek ve yanılsama arasındaki sınırın ne kadar güvenilir olduğu sorgulanır. Mina&Vincent serisinin üçüncü kitabı olan Yanılsama’nın serinin en yoğun ve detaylı kitabı olduğunu söyleyebilirim. Ancak bu detaylar, alışılagelmiş atmosfer betimlemelerinden ziyade; ipuçları, yönlendirmeler ve yanılsamalardan oluşuyor. Yani bu kitaptaki detaylar, çözümlenme sürecinin finali olduğu için öncekilere göre daha planlı ve sistematik işliyor. Diğer kitaplarda Mina ve Vincent’ın geçmiş travmaları yavaş yavaş açılmıştı, Yanılsama’da bu durum olayların aktif parçası haline geliyor. Karakterlerin psikolojik yönleri hikâyeye ciddi ağırlık katıyor. Polisiye ile psikolojik gerilimi, illüzyon ve zihin oyunlarıyla birleştiren, temposu yüksek, karakter derinliği baskın, önceki kitaplardan gelen soru işaretlerini çözümleyen, olması gerektiği gibi biten, biraz da sabır ve dikkat isteyen, tatmin hissi güçlü, dolu dolu bir kapanış kitabıydı. Not 1: İlk iki kitabı okumadan bu kitaba başlamayın. Not 2: Mina&Vincent serisi 3 kitap. El Mentalista, The Kult ve Mirage.
YanılsamaCamilla Läckberg · Doğan Kitap · 202613 okunma