Timsah ve Gülünç Bir Adamın Düşü
2026 73. kitabı
Okunma: 25 Mart 2026 01:21
Timsah hikayesinde herifin biri bildiğin timsahın midesine iniyor ama orada yaşamaya devam ediyor hani biz bir aksilik olunca dünyayı yakarız ya bu adam timsahın içinden felsefe yapmaya kalkıyor resmen komedi. Gülünç bir adamın rüyası ise tam bir kafa karışıklığı ama bir o kadar da etkileyici hani rüyada cenneti görüp sonra her şeyi bozmak tam bir insanlık dramı olmuş. Valla adamın o timsahın içindeki absürt halleriyle resmen dalga geçmek lazım sanki kira ödemiyor da bedava ev bulmuş gibi takılıyor. Öbür hikaye ise biraz daha derin takılıyor ama o gülünç adamın çaresizliği insanı cidden darlıyor bazen. Neyseki kitap kısa da bu tuhaf hayaller ve karnı tok timsahlar arasında kaybolmadan bitirebildik. Sonuçta Dostoyevski’nin o karanlık havasından biraz çıkıp absürtlüğün dibine vurmak isteyen varsa buyursun okusun tam bir rüya içinde rüya rehberi olmuş bayıldım. Basit anlatım halleri için hikayelerin https://1000kitap.com/hikaye/dostoyevski-gulunc-bir-adamin-dusu--14561/hikaye-ne-anlatiyor--49998 https://1000kitap.com/hikaye/dostoyevski-timsah--14535 Fyodor Dostoyevski Timsah
TimsahFyodor Dostoyevski · Can Yayınları · 20243,132 okunma