Merhaba okurlarrrr
Çoban Kral serisinin 2. ve son kitabının yorumuyla geldim.
(İlk kitabı okumayanlar için spoiler içerir!!)
İlk kitabın incelemesi: #296728045
İlk kitabın sonu oldukça trajedik bitmişti. Elspeth, Ravyn'i kurtarmak için zihnini Kabusa yani Çoban Kral'a vermişti. Böylece kızımızı artık Çoban Kral kontrol ediyordu. 2. kitapta tahmin edebileceğiniz gibi Ravyn kardeşini ve Elspeth'i kurtarmak için Çoban Kral'la birlikte çalışıyor. O sıradaysa yalnız prensimiz Elm, Ione'a aşık olmaya başlıyor. Bir yandan Ravyn'in Orman Ruhunu bulmak için yaşadıkları diğer yandan Ione ve Elm'in bakire kartını bulmak için uğraşmaları derken kitap akıp bitti.
Ben 2. kitaba başlamadan önce Ione ve Elm'i öğrenmiştim. Pek uyumlu bulmamıştım fakat olayları o karakterlerin bakış açısından okudukça çifte ısındım. Ayrıca artık Elspeth'in bakış açısını göremeyeceğim diye üzülmüştüm ama telaş yapmayın. Elspeth'in de bakış açısını okuyoruz. Onun bakış açısını okudukça Çoban Kral hakkında daha fazla bilgi öğrendim. Bazen ona hak verdim bazen kızdım. Güç hırsından dolayı yapmadığı kalmamış ama buna rağmen ihanete uğraması hak etmediği bir şeydi.
Ravyn ve Çoban kral arasındaki ilişkiyi öğrenince şaşırdım ve sevindim. Umarım çocuklarına da o ilişkiyi anlatır ve köklerine daha fazla sarılır.
Ekleyeceğim bir başka şeyse kitap boyunca atışan Ravyn ve Çoban Kral. Çok tatlılardı KDKSSKKDKD Çoban kral, Ravyn'e yaptığı bir şeyden dolayı Elspeth artık seni sevmeyeceğini söylüyor diyor. Ravyn ona bakarak: hayır, öyle bir şey demez diyor. Çoban kral da haklısın demedi diyor skskdkfkfk bu seri ve Ravyn karakteri hak ettiği değeri görmüyor. Daha fazla popüler olması dileğiyle... Eğer karanlık, sisli bir ormanda yolculuk yapmak istiyorsanız bu kitaba bir göz atmanızı öneririm. Başka incelemelerde görüşürüzzzzz