Yürekleri ısıtacak bir kitapla geldim bugün. Yazardan seneler önce bir kitap okumuştum. Arkadya yayınlarından bu kitabı görünce okumak istedim.
Ophelie , eşi Ted ve oglu Chad ı bir helikopter kazasında kaybetmiştir. Yalnızca oniki yaşındaki kızı Pip kalmıştır yanında. Kazadan 7-8 ay sonra kızıyla birlikte şehre yakın bir sahil kasabası olan Safe Harbour (güvenli liman ) da bir yazlık ev tutarlar. Haftada iki gün şehre terapiye gider Ophelie.
Annesi terapiye gidince Pip köpeği Köpük ile sahile iner.Bir gün sahilde resim yapan bir adam görüp uzaktan onu izlemeye başlar ve böylece Matt la tanışır. Matt ona da kağıt ve boyalar verip resim yaptırır. Pip annesi gelmeden evde olur .Üst üste bir kaç zaman tekrarlar bu durum.Birgün geç kalır ve annesi sahile gelip onları yan yana görünce Matt e hoş olmayan sözler söyler. Pip çok üzülür. Çünkü yalnız kaldığı, annesinin de pek ilgilenmediği bu hayatta Matt onun en iyi dostu olmuştur. Üstelik de Matt de yaralı bir adam.Karısı en yakın arkadaşıyla evlenmiş ve çocuklarını 6 yıldır göremiyordur.
Ophelie hatasını anlar ve Matt den özür diler.Artık en iyi dostları olur .
İkisi de geçmişindeki yaraları kaşıyan insanlar, yedikleri kazıkları unutamıyorlar .Birbirlerine çare olabilirler mi diye düşünürken hayat hicv beklenmedik hamlelerle çıkıyor karşılarına. .
Dostluk ,geçmişin yaraladığı yürekler ve sevginin iyileştirici gücünü yansıtan güzel bir kitap .
Özellikle kayıplar sonrası yas süreci ve iletişimin gücü ele alınmış. .
Kitapla kalın dostlar. ...
Güvenli LimanDanielle Steel