✍🏻 Küçük bir soru ❓"Kitabı yarım bırakma konusundaki tavrınız nedir? Sonuna kadar direnir misiniz yoksa 'vakit kıymetlidir' deyip kapatır mısınız?" Yorumlara bekliyorum 👇🏻
·1 alıntı·
3 +1'leme
8,1bin Gösterim
Ben de başladığım kitabı sonuna kadar gidip bitirmek düşüncesindeyim. Ama bu konuda Mina Urgan 'ın "Başladığım kitabı, kötü de olsa bitirmek huyundan Fethi Naci’nin bir sözü sayesinde kurtuldum: “Karpuzu kestin. Baktın ki kabak. Gene de zorla yiyecek misin o karpuzu?” deyip Fethi Naci' nin bir sözünü hatırlattığı aklıma geliyor. Haklı mı haklı. Ama işte ben okuduğum sayfalar heba olmasın diye böyle düşünüyorum galiba. Bakalım çok aradayım bu konuda ☺
Nur
Örneğiniz çok yerinde olmuş. Bu ikilem gerçekten kötü.
Okuması işkence olsa bile sonuna kadar giderim asla yarım bırakamam
Önceden bırakırdım ama şimdi şuan ki kitapta da olduğu gibi direnmeye çalışıyorum. 😅
Nur
Halil İbrahim ben bir şey demedim 😄 ama hayat kısa biraz an da kalmak sevdiğimiz şeyleri yapmak lazım (neyim ben psikolog) ndmdnd
Okunma niyetine göre değişir Eğer bir ödev, makale veyahut tez için tamamını okumam gerekiyorsa tamamamını okurum Fakat keyfi okuyorsam yada kitabı sadece bir kısmını okumak için aldıysam yarım bırakabilirim. Tabi bunlar şahsi yorumlar zannımca herkesin kitap okuma merhalesi farklı ben bazen bir kitabı haftada bir kere bir satırını okumak için masamda bulunduruyorum :)
Haklısınız. Keyifli okumalar ✨
Kısa bir kitapsa (100-150 sayfa) sıkılsam da bitiriyorum. Ama uzun bir kitapsa kitap yorumlarına bakıyorum, 8 ve üzeri puan almışsa tekrar şans veriyorum. Ama halen sıkmaya devam ediyorsa bu kez bırakıyorum kitabı 🥲
Yorumlar hayat kurtarır
Ben de kötü de olsa (ki her kitap herkese hitap etmeyebilir ya da o kitap başka bir zaman okunabilir) kitapları bitiririm. "Hiç olmasa bir kitap daha bitirdim" diyebiliyorum. Bu doğru mu ya da yanlış mı o yoruma kalmış ama ben kitabı bitirmekten yanayım. Yarım bir şey kalınca kafam rahat etmez.
Bence kitaplarda insanlar gibidir bana hitap etmiyorsa beni mutlu etmiyorsa veya bilgilendirip bana birşey katmıyorsa hep vakit kaybıysa bırakırım direnmenin bi anlamı yok