Genç bir yazarımızdan harika bir kadın hikayesi ile geldim bugün.
Kancık, hayvanların dişisine deniyor .ikinci bir anlamı da kaypak dönek kişi demek.Türk argo kültüründe ki küfürlerin çoğu gibi bu da kadın odaklı bir küfür ve hakaret kelimesi yani ..
Nuray la bir yolculuğa çıkıyoruz bu kitapta.Babasıyla sorunlar yaşayarak büyümüş bir çocukken yaptığı evlilikle de sorunları devam ettiriyor .Başarılı ve ünlü bir yazarla yaptığı evliliğinde bir de düşük yapıyor.Sonrasında eşiyle ayrılıyor ve Nuray'ın arayışı başlıyor. Hem kendini tanıma ,hem hayatın amacını bulma yolunda bir arayış bu ..
O anlatıyor sen düşünüyorsun bir kadın olarak .Kadın olmak ,doğurmak, doğurma gücüne sahip olmak ,her ay kanayıp kanayıp tekrar yenilenmek ..Allahın kadınlara verdiği mucizeler bunlar .Hep söylerim keşke dünyayı kadınlar yönetse. Kadınlarda anaçlık var, merhamet var, mantığını duygularıyla besleme var .Ama tam aksine en çok acıyı çeken hep kadınlar..
Nuray ın yaşadıkları arada düşündürüyor insana gerçek mi bunlar yoksa hayal mi ?Bazen yaşananlar yok artık dedirtiyor insana .Ama empati yapınca anlıyor insan bir kadın olarak .Yaşadıklarının çoğunu her kadın yaşamıştır.
Böyle gencecik bir yazarımızdan, ilk kitap olarak böyle bir eser gerçekten muazzam ..Kalemi daim olsun ...
Kitapla kalın dostlar...
KancıkEzgi Çataltepe