2026 20. kitabı
Okunma: 26 Mart 2026 13:42
Her kitap her an her zaman okunmaz. Bunun yine bir kanıtı ile geldim. Yıllardır okumak istediğim bir kitap ile tanışma istediğim bir yazardı. Bir kitabın dili bu kadar mı sade okunuşu bu kadar mı kolay olur. Kitabı bu yaşımda böyle bir anlayış içindeyken okumanın mutluluğu içindeyim. Sıradan bir çobanın hazine peşinde koşması gibi başlayan kitapta, kendini arayan bula bir adamı okuduk. Bana göre kitapta tevekkül de vardı. Sabır da güvende.ok sevdiğim zaman zaman içimi sıcacık yapan bir kitaptı. Onlarca yeri alıntıladım. Santiago adlı çobanımız üst üste iki kez gördüğü düş üzerine bir çingeneye el falı baktırır. Sonrasındaysa karşılaştığı kadim bir kraldan bu düş üzerine tavsiyeler alır. Bu yolculuğa çıkması kişisel menkıbesini gerçekleştirmelidir. Eh yolcu olur, yol olur da yol sakince biter mi? Kahramanımızın başına gelenlerle sabrı sınanır. Gücü sınanır. Ama o koyunlardam bile ders çıkaran öğrenen bir delikanlı olarak her zorlukta bir kolaylık görür. Bence herkesin mutlaka bir kez olsun okuması gereken şahane bir kitaptı. Yazarın diğer kitaplarını da en koşa zamanda almak istiyorum.
SimyacıPaulo Coelho · Can Yayınları · 2024246,8bin okunma