2026 103. kitabı
Okunma: 26 Mart 2026 15:19
Dört element bir araya geldi hava , su , ateş , toprak Bir ateş belirdi havada yusyuvarlak Genişletip gittikçe büyülü çember Zamanda bir yol açarak.... 2025 yılı Don Kişot ödülü finalisti bir kitapla geldim bugün sevgili çocuklar için. Bu kez kitabımız 8yaş ve üstü için uygun olacaktır. Belis ,annesi ve babasıyla birlikte tatil için rahmetli anneannesinin evine gider.Samsundan da dayısı ve kuzenleri gelir .Orda internet olmadığı için mutsuzdur.Kapadokya daki bu köyde ne yapacağını düşünür. Dayısı kuzeni ve ona ışıklı bir topaç alır.Onla da biraz oynayınca sıkıyorlar ve saklambaç oynamaya karar verirler . Belis garajda anneannesinin eski sandığını bulur ve onun içine girer. Sandığın kapanmasıyla kendini başka bir zamanda bulur Hititler zamanına gitmiştir Tavananna ve ikizi Anita ile tanışır. Onlar umacılardan saklanmak için yeraltı şehirlerinde yaşamaktadırlar belisin de umacılardan olmadığına inanmaları biraz zaman alır dışarı çıktıklarında umacılar tarafından kaçırılırlar ve Uçhisar Kalesine hapsedilirler Kaçmak için dört bilmeceyi bulup Dört elementi bir araya getirmeleri gerekmektedir . Bakalım Belis zamanına geri gelecek mi? Yaşadıkları ruya mi ? Arkadaşlık, kardeşlik, dostluk kavramlarını cok guzel aktarmış kitap Tarihin önemini de yansıtması açısından mutlaka tavsiye ederim .Hatta bu kitabı okuduktan sonra Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni gezmelerini öneririm... Kitapları çocukların erişebilecegi yerlerde saklamayınız... Sobe Saklanmayan Ebe Arzu Başer
Sobe Saklanmayan EbeArzu Başer · The Kitap Çocuk Yayınları · 20255 okunma