·208 syf.····Okunma: 26 Mart 2026 00:00 Yuuko, eşinden ayrıldıktan sonra kızı Mao ile birlikte ailesinin evine dönmek zorunda kalıyor. İki erkek kardeşi ve annesiyle yeniden aynı çatı altında yaşarken hem geçmişin izleriyle hem de yeni hayatına uyum sağlama çabasıyla baş etmeye çalışıyor. Bir yandan da çalışmaya başlayarak kendi ayakları üzerinde durmak istiyor ve Mao’yu çoğu zaman annesine bırakıyor.
Mao okul sonrasında anneannesine Kintsugi sanatını (kırılan şeyleri yeniden onarma) yardım ediyor ve ikilinin arasında diyalog gittikçe güçlenen bir bağ gelişiyor. Anneannesinin çocukluğun geçtiği yere tekrar gitme isteğine karşı Mao destek verip birlikte gitmeyi teklif eder.
Mao’nun annesinin dolabında bulduğu kırmızı Kanzashi toka ise olayların yönünü değiştiriyor. Bu küçük obje, aile içinde yıllardır saklanan sırların yavaş yavaş açığa çıkmasına neden oluyor. Mao’nun büyükannesiyle kurduğu bağ ve sorduğu sorular geçmişle bugün arasındaki o görünmez bağı ortaya çıkarıyor.
Ortaya çıkan o sırlar nelerdir?
İyi hisset serisinden okuduğum ikinci kitap ve gerçekten iyi hissettiriyor.
İlk başlarda adepte olmakta zorlandım açıkçası ama hikaye ilerledikçe kendimi kitabın bir parçası gibi hissettim.
Mao'nun annannesine yardım etmesi bu sanatı devam ettirmesi ve o yaşta bir kadının hala bir şeyleri başarıyor olması hoşuma gitti.
Kitabı okurken ve bazı şeyleri onarırken aslında o biz insanların da kırıldığı yerden hayata devam o kırıkların da bizle yaşamaya devam ettiğini fark ettim