···Okunma: 29 Mayıs 2018 01:13 Kaan Murat Yanık..Bu kalemin,kitabı yazmadan önce,sırf ortaya çıkaracağı varlık için seyahat ettiğini biliyoruz ve benim her zaman inandığım şey şudur.Yaptığın işe ne kadar çok emek,his,saygı katarsan bir şekilde karşılığını bulursun.
Bitirdiğim kitaplarda geriye dönüp bakıyorum.Bana ne kattı? diye.Uzakların Şarkısı’nda uzun zamandır kendimi bulamadığım bir dünyada hissettim.Hani kitabı okumaz da seyredersiniz..Bir süredir şu duyguyu verecek bir arayışa geçmiştim ki buldum... Haruki Murakami çok sevdiğim bir kalem ve Sahilde Kafka esintisi,kokusu buldum.İçinde geçen bir kitap ya da bir müzik okuyucuya sunulan güzel bir hediye.. Zencefil çok bariz olarak açıklandığı için merak duygusu oluşmadı yalnızca.Bu kısımları okurken,bir an evvel sadet e kavuşmayı bekledim açıkçası.
Rüyanın içinde rüya gibi.Birinden uyanıp Bünyamine,diğerinden uyanıp gerçek hayata dönüyorsunuz.. Son yüz sayfada olaylar gittikçe ilginçleşmeye başlıyor.Çok başarılı buldum kurguyu.Gerçek bir emek olduğu bariz.
İçindeki satırlar şöyle ki her biri kutu gibi açılıyor ve size katacağı çok şeyi olduklarını söylüyorlar ️ Besti Nine ile Bünyamin ve Zencefil ile Gülbadem arasında geçen konuşmalar çok eğlenceliydi
Zencefil in Gülbadem e söylediği şiirin eski dilden günümüze bi çevirisini aradım sadece.Yapılsa iyi olurmuş.. İskender Pala dan da esintiler buldum.Eski İstanbul u bir kez daha tahayyül etmek güzeldi.. Eylül meselesinin de olumlu bi açıklığa kavuşacağını düşünmüştüm,hani Bünyamin e bırakılan bir mektup,yahut farklı bişey..Bunun dışında yazanın emeğine sağlık diyorum.Tavsiye edilir..