"Tarihin tozlu raflarında kalmış, pek gündeme getirilmemiş mevzuları geçmişimizi tanımak ve unutmamak için ortaya çıkarmak kültürel değerlerimize yapılan büyük bir hizmettir."
sf. 186
Bence bu söz tam da bu kitabın amacını, içeriğini en güzel bir şekilde açıklıyor. Kitap 17 kısımdan oluşuyor ve her bir bölümde İstanbul'un unutulmaya yüz tutmuş, ezilmeye çalışılmış yerlerini ,önde gelen isimlerini, adetlerini tarihin o tozlu raflarından çıkarıp önümüze koyuyor. Son iki bölümde ise İstanbul hakkında gezi yazısı bulunan bazı avrupalıların kitaplarından bazı kısımları eklemişler. En çok hoşuma giden şey ise kitabın tasarımı, iç dizaynı oldu sanırım. Nasıl anlatabilirim ki harikuladeydi, uzun zaman sonra beni inceleme yazmaya iticek kadar. Okurken beni mutlu hissettiren çok hoş bir kitaptı. Belki de hergün önünden geçtiğimiz o yerlerin nasıl bu hale geldiğini, önceden ne hallerde, kimlerin elinde olduğunu bilmeliyiz bence. İstanbul'u azıcıkta olsa sevdiğinizi düşünüyorsanız kesinlikle bi bu kitabi bir de Bir Başka İstanbul kitabını okumalısınız asla bir şey kaybetmezsiniz aksine hayatınıza bir çok şey katar
~bu şehri gönlüne payitaht eyleyenlere