Romanda üç ana karakter var, üç kız kardeş:
1-Acılar icat eden(Jenifer). İkiz oğlanları var. Onların Allah vergisi bir yetenekleri olduğuna inanıyor. Lotoda çıkacak sayıları önceden bilmek gibi. Bunu insanlara pasarlayarak para kazanmaya çalışıyor.
2-Telefon bekleyen(Leticia). Gençliğinde yaptığı hataları bir kenara bırakarak eve geri dönmüş. Kendinden yirmi yaş genç birine aşık olmuş. Ama karşılık bulamamış. Bu yüzden ondan gelecek bir haberi beklemek üzere eve kapanmış. Hiç çıkmıyor.
3-Bir delilik yapan(Amanda). Daha lisedeyken evden uzaklaşıp kötü yollara düşse de tilki misali onun da dönüp geldiği kürkçü dükkanı annesinin (şimdi de ablası Jenifer'in evi) olmuş. Ama çok saplantılı meyilleri var.
Roman bu üç karakterin hikayelerini sarmal olarak aktarıyor. Bazen geçmişten, bazen bugünden olayları anlatıyor. Üçünün hikayesi (kardeş oldukları için) pek çok noktada kesişiyor haliyle. Ve en son bütün aileyi etkileyen büyük bir yangınla her şey duman oluyor.
Yazar Kolombiyalı. Ve hemşerisi büyük yazar Marquez onun için "bayrağı teslim etmek istediğim yazar" diyor. Haksız da sayılmaz doğrusu. Her sayfasını büyük bir keyif ve heyecanla okudum.