2026 57. kitabı
Okunma: 09 Mart 2026 00:00
"KİTABIM ŞEKİL ÖNÜMDEN ÇEKİL" "Büyümek zorundayız ama içimizdeki çocuğu hep yaşatabiliriz. Kral Şakir ve tayfası da tam bunun için var!" Kral Şakir ve tayfa işin içindeyse zaten hiçbir şey normal ilerlemiyor, değil mi? Bizim ekip kendini yine aşırı eğlenceli bir maceranın içinde buluyor ve bu kez işler iyice çığırından çıkıyor! Tam bir macera atmosferi var. Bir yandan kafamızı karıştıran problemleri çözmeye çalışıyoruz, diğer yanda mis gibi kokularla bizi mutfağa çağıran yemekler... Tabi en çok da Necati Abi'nin ellerinden çıkan o lezzetli ziyafetler bizi bekliyor. Karnımızı doyurmadan dedektiflik olmaz, değil mi? İpuçları havada uçuşuyor, gözler faltaşı gibi açıldı. Bu macerada kimin dost kimin düşman olduğunu hep birlikte çözeceğiz. Her şey sıradan bir günde başlıyor. Kral Şakir, babası Remzi ve tabii ki Necati abisi evde oturmuş, can sıkıntısından bilgisayar oyunu oynuyorlar. Kadriye ve Canan evde yok. Derken... Birden Necati'nin telefonu çalıyor! Ama öyle bildiğiniz telefonla değil – tak tak cama vuruluyor ve eski tip çevirmeli bir telefon uzatılıyor pencereden! Gizemli bir ses... Kısa bir konuşma... Merak eden sadece Necati mi? Tabii ki hayır! Kral Şakir ve Remzi de kulak kabartıyor hemen. Telefondaki kişi kendini tanıtmıyor ama çok önemli bir haber veriyor: Müzedeki Arkadaşlık Heykeli çalınmak üzere! Yardım istiyor bizim Muhtişim Dedektifler'den. Bizimkiler durur mu? Tabii ki hayır! Çünkü onlar Muhtişim Dedektifler ve bir kere bu işe gönül verdikten, hem de isimleri duyulduktan sonra böyle olaylar gelip onları buluyor zaten. Şimdi sıra onlarda: ipuçları peşinde koşma, gizemli kişileri takip etme, bilmeceleri çözme vakti! Şakir'in o saf cesareti – Korkusuz ama bir o kadar da komik halleri... Necati'nin her şeyi çözmeye çalışma halleri – Bazen çözer, bazen daha da karıştırır ama olsun, niyet önemli! Kadriye'nin enerjisi – Zaten o varsa ortalık şenlenir. Hepsi birleşince ortaya yine tatlı bir karmaşa çıkıyor. Ama işin en güzel tarafı, bu karmaşanın içinde hep dostluk, birlikte çözme ve hayal gücü var. İtiraf etmeliyim ki bu kitaplarda en sevdiğim şey, metin var ama çocukları hiç yormuyor. Çizimler hikâyeyi âdeta sırtlanıp taşıyor, karakterlerin mimikleri zaten başlı başına bir komedi unsuru! Çocuk okurken sadece okumuyor, sanki çizgi film izliyormuş gibi oluyor. Bu yüzden özellikle okumayı yeni yeni seven çocuklar için kitap okuma alışkanlığı kazandıracak harika bir özellik var bu seride. Sayfalar akıp gidiyor, çocuk farkında bile olmadan kitabın içine dalıp gidiyor. Balon Balığı Bıdık Abla boru paça pantolon yapacakken, ortaya çıkan "boru paçalı pantolon" olayı var ki... O kısma bayılacaksınız! Küskün Dostlar meselesi var ki işin rengi değişiyor. Necati ile Remzi küser mi? Küserse neler olur? İşte o zaman ortalık iyice karışıyor! Ve tabii Bilmece Diyarı... Kralın altın asasını bulabilecekler mi? Yoksa bilmeceler onları da mı alt edecek? Kitapla Kalın.
Kitabım Şekil Önümden ÇekilVarol Yaşaroğlu · Eksik Parça Çocuk Yayınları · 202613 okunma