2026 41. kitabı
Hüseyin Rahmi Gürpınar — Mürebbiye Roman, Anjel’in annesinden miras kalan sanatıyla yaşamını sürdürüyordu. Tüccar bir adamla yaşadığı ilişki de adamı aldattığından beş parasız kapı dışarı edilir.Anjel de Fransa’dan bu sefalet içinde bulunduğu hayatı geride bırakıp , zengin bir ailenin hanımı olmak istediğinden İstanbul’a gönderilir. İstanbul da Dehri Efendi ailesinin eğitim alması gereken çocuklar olduğu için Anjel’i mürebbiye olarak alırlar . Anjel’e burdan kazanacağı para az geldiğinden ev ahalisi içinde kendi cazibesiyle erkekleri kendine aşık eder ve onları birbirine düşürür. Entrikalarla dolu bir eser. Finalde çok şaşırabilirsiniz. Gürpınar’ın eserlerini çok sevsem de böyle bir tema da eser okumak ne kadar akıcı olsa da güzel bulmuyorum. Bir kadının peşinden koşan erkekler… Eksik bulduğum bir yanı da evden kovulan bir kadına ne olduğu onun sonu ne oldu ? Dipnotlarda bu kadar fazla olmasa kitap içeriği daha iyi olabilirdi . Okurken sürekli onlara bakma gereği duydum. Yer yer tebessüm edeceğiniz , şaşıracağınız bir eser. Yazarın her zaman gibi akıcı , sade ve mizahi anlatımıyla sürüklenip gideceksiniz. Herkese keyifli okumalar dilerim. Edebiyatla kalın.
MürebbiyeHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202511,2bin okunma