··Okunma: 24 Mart 2026 15:21 Hamnet kitabı 2020 woman's prize for fiction ödüllü fakat ismini filminden sonra duydum.
kitaptan dostlar grubumuzla birlikte okumaya karar verdik.
Duygusal yönü oldukca yüksek.
Filmini izleyip izlememekte kararsızdım, izlemek için bir sebep buldum. Bu yıl Oscar ödüllerinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Hamnet filmindeki performansıyla Jessie Buckley kazandı.
Konusu , olaylar 16.yy İngiltere'sinde geciyor. Shakespeare'in ikiz çocukları Judith 'in ve Hamnet 'in hastalanması sonucu Hamnet'in hayatını kaybetmesini anlatıyor.
Kitabın başından itibaren sonunu bildiğimiz kayba doğru zamanın ilerleyişini okuyoruz.
Yazar Agnes ile Shakespeare'in tanışma dönemlerini geçmişe gel gitler ile veriyor aralarda .
Olaylarin odak noktasında Agnes var. Onun tedavi için çareler araması, çaresizliği, evlat acısı ve kaybının değiştirdiği dünyasını çok güzel yansıtmış yazar.
Dokunaklı bir öykü olmasına rağmen o duyguyu ben alamadim. Okurken çok ara verdiğim için olabilir ya da etkilenecegimi bildiğim için çok ara vermiş olabilirim.
Kitapta Shakespeare yan rolde kalmış. En ünlü eserlerinden biri olan Hamlet kaybettiği oğlu Hamnet ile buluşmasını sağlayan bir eser olarak ortaya çıkıyor.
Kendime not en kısa zaman Hamlet okunacak !