İntermezzo
2026 1. kitabı
Son zamanlarda herkesin elinde gördüğüm bu yüzden okumaktan soğuduğum ama yine de okumak zorunda hissettiğim İNTERMEZZO sonunda bitti ve iyi ki populer kültüre karşı inat etmemiş ve okumuşum. 'Yas'ı hayatın içine dahil edip günlük yaşam içerisinde nasıl başedilmeye çalışıldığının çok güzel bir örneğini veriyor kitap bize. Yas denilince toplumda sadece ölenin arkasından yaşanılan derin bir acıymış gibi algılanır ancakkitap hayatta kayıp duygusunun hissedildiği her durumun arkasından yas tutulabileceğini çok güzel anlatmış. ana hikayede babalarını kaybeden iki erkek kardeşin yasından bahsediliyor ancak bu iki kardeşin hayatlarına giren kadınlarında kendi başlarına mücadele etmek zorunda kaldıkları yaslar var. Biri geçirdiği bir kaza sonucu kaybettiği parçasının (tam olarak neyi kaybettiğini bilmiyoruz) yasını tutarken diğeri uzun yıllar emek verdiği ve sonunda bitirmek zorunda kaldığı evliliğinin yasını tutuyor. Üslup açısından bakınca yazarın okduğum ilk kitabı olduğu için dilini başlarda ağır buldum. alında kitap hızlıca akıp gidiyor ama bazen şimdi konuşuyorlar mıbu yazarın mı düşüncesi yoksa karakterin mi diye kafa karışıklığı yaşıyorsunuz. Ancakkitap ilerledikçe bu duruma alışıyorsunuz. Karakterlerin düşünce akışıda bazen kafa karışıklığına yol açabiliyor. çünkü sık sık anda kalmakta zorlanıp geriye gitmeler yaşıyorlar. Bu regresyonlarda aslında karakterlerin belli etmek istemeseler bile ne kadar büyük bir yasla mücadele ettiklerinin göstergesi. Yazarın psikolojiyle yakından ilgilendiği çok belli. Psikoloji bilmeyen bir yazar yası karakterlerine bu kadar yokmuş gibi yaşatıp da bu kadar hayatlarının her alanında var edemezdi. Diğer kitaplarını okumak için heyecanlanıyorum.
İntermezzoSally Rooney · Can Yayınları · 20244,397 okunma