Serinin 21.kitabında ünlü birinin darp olayına gidip kusursuz olarak adlandırılan bir doktorun ölümüne ranik oluyoruz. Ölüm tabi ki bununla sınırlı kalmıyor. Bu araştırma bizi şehir savaşlarına kadar uzanan bir dizi olayların içine çekiyor.
Özel hayatı iş hayatı ile iç içe geçen Eve ile Roarke'ın ise şükran günü için misafirleri var. Hem de çok kalabalık, İrlanda'lı misafirleri.
Her zamanki gibi okuyucusunu tekrara düşürmeyen yeni bir olayın içindeyiz. Ekip her zamanki gibi işliyor. Yeni karakterle ekleniyor ağzı bozuk savcı yardımcısı Cher. Umarım ilerleyen kitaplarda onu daha çok görürüz.
Bundan sonrası için spoiler uyarısı veriyorum ...
Kimsenin o kadar temiz olmayacağını düşünen Eve konuyu deştikçe birçok bağlantı buluyor. Bu onu bir yerde Dr.Mira ile bile karşı karşıya getiriyor. Yaşananlar Mira için de hayal kırıklığı oluyor.
Belki işin başlangıcı masumane başlamış olsa da daha sonra kusursuz kadın yaratma projesine dönüşmüş. Öyle bir organizasyon yapılmış ki çok zekice. Doktorlar ise kibirli ve tanrı kompleksine sahipler. Organizasyona direnenler de var ve işte burası olayların başlangıcı. Dışarıdan tertemiz görünen doktorlara karşı da onlari dinleyecek biri olsa dahi yaratılan ve duygulara sahip tüm kolonlarda tehlikede olacaklar. O yüzden Deana kendi işini kendi görmekte.
Kitabın sonu beni klon konusunda düşünmeye sevk etti. Klon da olsa, normal bir ana babaları olmasa da insanlar sonuçta.
Kitabın sonu aksiyon açısından ise yüksek birctempoya sahipti.
Kopya ÖlümNora Roberts (J.D. Robb)