Aleksandr Puşkin okuduğum ilk romanı Yüzbaşının Kızı kitabını çok beğendim.
Pyotr Andreyic isimli genç bir subayın, disiplin kazanması için gönderildiği bir kalede yaşadığı olayları ele alan sürükleyici bir hikaye sizi bekliyor. Kimi zaman günlük hayatta karşımıza çıkan sıradan kişi yada kişiler belkide hayatımızın ilerleyen safhalarında bizi bekleyen büyük bir kader sahnesinin önemli oyuncusu olabiliyor. Tabii biz bunu bilemiyoruz fakat zaman geldiginde hayat bize bu bilinmeyeni yazdığı senaryo ile sunuyor.
Pyotr Andreyic, yolculuk sırasında karşılaştığı ve kendisine yardım ettiği kişi (Pugacev), daha sonrasında çarlık rejimine ayak kaldıran bir düşman olarak karşımıza çıkıyor. Pyotr Andreyic'in görev yaptığı kaleyi ele geçiriyor, komutanı ve eşini asıyor. Fakat, iyilik yap iyilik bul dercesine genç subayın canını bağışlıyor.
Pyotr'un aşkı Masha Mironova, ezeli ve sinsi düşmanı Svarbin, sadık hizmetkarı Savelyic, isyancı lider Pugacev üzerinde hikayemiz ilerliyor. Kim nefret, mücadele, vatan sevgisi, aşk, ölüm herşeyi bulmak mümkün.
Bir solukda okunacak çok keyifli bir kitap.
Not. Bence herkesin Savelyic gibi çok sadık bir dostu ya da yardımcısı olmalı :)
Yan karakterde olsa en çok onu sevdim :)))))