2026 9. kitabı
Okunma: 31 Mart 2026 00:46
Ahmet Ümit’in Bir Aşk Masalı kitabı, klasik bir aşk hikâyesinden çok aşkın farklı yönlerini sorgulayan, düşündüren bir anlatı sunuyor. Kitap boyunca olaydan ziyade fikirlerin ön planda olduğu, masalsı bir yolculuğa çıkıyoruz. Yazar, aşkı tek bir tanıma sığdırmak yerine farklı karakterler üzerinden farklı açılardan ele alıyor. Kimi aşkı korumak olarak görürken, kimi iyileştirmek, kimi cesaretle mücadele etmek, kimi ise tutkuyla yaşamak olarak yorumluyor. Bu yönüyle kitap, aşkın tek bir doğruya sahip olmadığını, herkesin kendi anlamını yarattığını hissettiriyor. Ancak anlatım yapısı gereği benzer düşüncelerin farklı karakterler üzerinden tekrar edilmesi, yer yer okuma deneyimini zayıflatabiliyor. Aynı duygunun ve fikrin farklı şekillerde yeniden sunulması, bir noktadan sonra sürpriz etkisini azaltıyor. Bu durum, kitabın derinliğini korusa da duygusal etkisini biraz sınırlıyor. Buna rağmen, aşk ve özgürlük arasındaki ilişki üzerine kurduğu denge oldukça dikkat çekici. Kitap, sevmenin fedakârlık içerebileceğini ama asla karşı tarafın özgürlüğünü kısıtlamaya dönüşmemesi gerektiğini güçlü bir şekilde hissettiriyor. Akıcılığı yüksek, düşündüren ama duygusal olarak çok derin bir etki bırakmayan bir okuma deneyimi sunuyor. Aşk üzerine düşünmek isteyenler için güzel, ama güçlü bir hikâye arayanlar için biraz durağan kalabilir. Bir Aşk Masalı Ahmet Ümit
Bir Aşk MasalıAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202212,8bin okunma