2026 12. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2026 05:23
Uzun süreden sonra okuduğum en sürükleyici polisiye roman, elimizde sekiz gün var cinayeti çözebilecek miyiz? Stuart Turton'un 2018 yılında Costa Kitap Ödülleri En İyi İlk Roman ödülü almış kitabı Evelyn Hardcastle'ın Yedi Ölümü'nde bir cinayet ve elimizde sekiz gün var. Blackheath Malikanesi'nde evin sahiplerinin kızları Evelyn Hardcastle için bir maskeli balo tertiplenir, bu balo gecesinde Evelyn ölür. Elimizde sekiz gün vardır, her gün aynı güne ama farklı bedenlerde uyanan ismini henüz hatırlamayan kahramanız her yeni karakterle olayların ardında ipucu toplamaya çalışır. İpucu toplama sürecinde önüne birçok engel çıkmaktadır, Ayakçı gibi mesela. Ayakçı onun konakçılarını öldürmeden cinayeti çözebilecek mi? Bedeninde olduğu kişi eğer suikasta kurban gitmezse gece yarısına kadar o bedende kalabiliyor ama eğer öldürülürse konakçının günü bitiyor ve bir daha o bedene geri dönemiyor. Zamanın her saniyesine ihtiyaç duyulan bir araştırma. Peki romanın başından beri bildiğimiz Anna kim? Ya salgın doktoru kostümlü adamın bu olaylarla ilgisi ne? Romanın başından sonuna kadar sürükleyici bir maceraya atılıyorsunuz. Sonu çok ters köşe bitiyor, sonunda çok şaşırdım, tahminlerim alt üst oldu. :)
Evelyn Hardcastle’ın Yedi ÖlümüStuart Turton · İthaki Yayınları · 20201,473 okunma