Bakın Bakın Burası Çok Önemli Ama Sonra Anlatacağım İşim Var :)
2026 42. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2026 14:43
Arzu isimli genç bir kadın cinayete kurban gidiyor. Bu cinayet hakkında bilgi toplamaya çalışan genç gazeteci kız, emekli mühendis Ahmet Arslan ile görüşmeye başlar. Sohbet ilerledikçe Ahmet, ikiz kardeşi Mehmet'in hikâyesini anlatmaya karar verir. Bu kardeşin hikâyesinin anlatılmaya başlandığı yerden itibaren iş Binbir Gece Masalları'na dönüyor: -Hatice Hanım evi temizlemeye gelir. -Ahmet ve gazeteci kız yemek yer ve sonra Ahmet hikâyeyi anlatmaya başlar. - Burası çok önemli sonra anlatacağım der ve gazeteci kız uyuyakalır. Kitap 15-20 sayfada bir bu döngü ile devam ederek 300. sayfaya geliyor ve son 24 sayfada olay açığa çıkıyor. Okunması çok basitti çünkü edebiyattan uzaktı. Bomboş diyaloglardan oluşup gereksiz ayrıntılarla gömülüydü. Sürekli aşk şöyledir böyledir diye abartılı bir şekilde betimleyip durdu ama içini de doldurmadı. Karakterlerin hepsi yüzeysel, olayın finali zorlama ve edebi zevk sıfır. Yazardan daha önce Serenad ve Huzursuzluk kitaplarını okumuştum. Onlar orta hâlliydi bu kitap tam bir fiyasko. O yüzden yazarın tarzı bana uymuyor ve vedalaşıyorum.
Kardeşimin HikayesiZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2019126,4bin okunma