bu kitabı okuyun. tamam mı, soru?
2026 17. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2026 17:51
Selam dostlarımm <3 herkes iyi mi, soru? Bu inceleme de hem kitabın hem de filmin incelemesi olacaktır. Spoiler da bulunacak ama merak etmeyin, uyarı var. Konu: Güneş’in ışığını emen ‘Astrofaj’ mikroorganizması insanlığın son bulmasına sebep vermektedir. Bunun için oluşturulan bir uzay görevi başlatılır. Geri dönüşü olmayan bir intihar görevidir. Ryland Grace bu projenin bilim insanıdır ama kendini tek başına uzay gemisinde bulur. Komada olmanın ardından neden burada olduğunu ve neler yapması gerektiğini hatırlamaya çalışır. Dünyayı kurtarmaya çalışmasında ona yardım eden bir yabancı ile bir çalışmaya başlarlar. İçerik: Her yaşa uygundur. İnceleme Eveett geldik asıl konumuzaaaa. Uzun zamandır böyle bir bilim kurgu okumamıştım ve iyi ki okumuşum dedirtti. İçinde matematiksel terimler olmasına rağmen hiç sıkılmadım. Uzay, fizik gibi konulara ilginiz varsa da daha zevkli okuyacağınıza eminim. Ana karakterimiz Ryland Grace o kadar komik ki kjfbnrks, okurken baya eğlendim. Onunla beraber neden orada olduğunu ve neler yapacağını aşama aşama öğrenmek benim daha çok hoşuma gitti. Betimleme konusunda da oldukça başarılı buldum. Zihnimde canlandırmam kolay oldu. Dili zaten sürükleyiciydi; dediğim gibi özellikle Grace’nin zihnini okurken baya aktı. Ve benim favori karakterim ROCKY :’) MY SHAYLAAAA <3 <3 siz de onu seviyorsunuz, soru? Rocky’nin dilinin kitapta müzik notaları ve onun dilindeki sayılarla yazılmasını yaratıcı buldum. :) Başından beri amaçları dünyalarını kurtarmak ve bunu yaparken fedakârlık yapmadan duramıyorlar :’( Grace zaten zeki bir karakter, Rocky’nin tamir yeteneği ile de harika bir ikili oldular. Yani ikisinin uyumu HARİKAYDI. Hem güldüm hem de ağladım. :’( SPOILER ARASI * * * * * * * Rocky’nin tüm arkadaşları öldüğü için dostunun ölmesini istemiyordu ve bu yüzden kendini hiçe saydığı ve onu kurtardığı sahnede baya ağladım hühüühüh. Rocky’ye bir şey olacak diye korktum ama neyse ki olmadı. Grace ise daha büyük fedakârlık yapıp Dünya’ya dönmek yerine Rocky’yi kurtarmak için onun yanına döndüğünde “ee, dünya ne olacak?” oldum. Sonun doğru bitmesi için dua ettim çünkü kötü son beni sinir ederdi AMA HER ŞEY GÜZEL BİTTİİİ :’) ÖZELLİKLE SONRA GRACE’NİN YİNE İHTİYAR ÖĞRETMEN OLMASI ÜHÜHÜ * * * * * SPOILER ARASI SONA ERDİ Kısacası kesinlikle önerebileceğim bir kitap oldu. Okuyanların düşüncelerini merak ediyorum. Şimdiden keyifli okumalarrrr dostlarımm. Ama durun, hiçbir yere ayrılmayın çünkü şimdi filmden bahsedeceğim. Spoilersız. Kitaptan daha yeni etkisinden çıkmışken filme gitmek beni çoook heyecanlandırdı. Normalde kitap uyarlamalı filmler tam hayal ettiğimiz gibi olmuyor ama bu tam hayalimdeki gibiydi. Grace karakterini canlandıran Ryan Gosling, karakterin okuduğum gibi tüm hislerini aynen geçirdi. Çabasız komikliği, zekâsı ve hiç düzgün durmayan gözlüğü sfbskjhb. Müzik seçimleri çok başarılıydı. Görsel şölen hakkında zaten yani konuşulmaz, yaşanır dostlarım. Adrian gezegenine gittikleri zamanki o an… Sinemada izlemesi ise ayrı bir keyifliydi. Rocky ise hâlâ favorim tabii ki. Filmden çok sıkılan olmuş veya kötü olduğunu söyleyenler var ama kötü olacak bir film olduğunu düşünmüyorum. Bir kere zaten görselliği ile kendine çekiyor. Ama benim tavsiyem önce kitabı okuyup sonra filmi izlemeniz. Çünkü kitapta biraz daha detay olduğu için o bilgilerle filmi izlemek daha güzeldi bence. O zaman bu sefer incelememin sonuna geldimm. Umarım yararlı olmuştur. Kendinize çok iyi bakınnn, öpüldünüzzz.
Kurtuluş ProjesiAndy Weir · İthaki Yayınları · 20251,686 okunma
Biz şu an Kitapi adında yeni bir okur ağı kuruyoruz. Amacımız 'okunur, güzeldi' gibi kısa çöp yorumların olmadığı; sadece senin gibi gerçek eleştirmenlerin, düşünürlerin ve tutkulu okurların fikirlerini paylaştığı gürültüsüz, elit bir tartışma, ve fikir paylaşımı ortamı yaratmak. Uygulama yakında açılacak ama içerideki o kaliteli kültürü ilk günden oturtmak için sadece 100 kişiye 'Kurucu Üye' statüsü veriyoruz. Bu rozet profiline sonsuza dek işlenecek ve Premium özelliklerin tümünü sana 1 senelik ücretsiz vereceğiz. Bu özel 100 kişiden biri olmak istersen, sana özel davetiye linkini hemen gönderebiliriz. Ne dersin? Geri dönüşünü en yakın zamanda bekliyoruz, kontenjanlarımız doluyor. İlgilenirseniz, kitapi.social adresini ziyaret edebilirsiniz.
Çok güzel yazmışsınn ellerine sağlıkkk 🤍🤍🍁
begümora
beğenmenee çok sevindimm teşekkür ederimm🩷🫂
beni ikna ettin başlıyorummm ama rsdeyim umarım bitirebilirim😭😭🙏🏻
begümora
YAŞASINN😭😭🩷 umarım seni rs den kurtarır çok seversin🙏🏻
çok güzel bir inceleme olmuş 💘 yazarın Marslı kitabını pek sevmediğim için bunu da sevmem, okurlen sıkılırım diye düşünmüştüm ama şu an sabırsızlıkla okumak istiyorum kitabı 💕
begümora
çook teşekkür ederimm🩷🫂 umarım sende kitabı çok seversinnn, senin düşüncelerini de meral ediyorum 💖
eline sağlık harika olmuşş
ayy teşekkür ederimmm🩷🫂