2026 54. kitabı
#TheKitapTheGizemGerilimPolisiye Bu kitabın ismi kirli değil, kanlı para olmalıydı. Tamam, biliyoruz bazı insanların para veya güç için çok ileri gidebileceklerini. Ancak bazı insanlar aklın sınırlarını epeyce zorluyor. Eh nihayetinde en zeki insanlar dolandırıcılardır. Kolay para kazanmanın yolu dolandırdıcılıktan geçer ve bu konuda zekalarını Müko şekilde kullanırlar. Bu hikayede birden fazla ana karakter var. Birinden biri olmasa çark dönmezdi. Tek seferde okuyup bitirmek en makulü. Öncelikle İsviçre bankasında çalışan Matthew adında bir koca ve onun Annabel adındaki karısı dikkatimizi çekiyor. Görünüşte her şey mükemmel. Ama uçak kazasında koca ölüyor, üstelik Anna boynuzlanma ihtimalini de aklına getiriyor. Diğer yandan komplo teorisi gibi görünen bir Gazeteci abimiz ve onun çalıştırmayı çok sevdiği taze nişanlı Gazeteci kızımız var. Gazeteci abi yıllar önce öldüğü söylenen finansal dolandırıcının aslında ölmediğini düşünüyor ve peşine düşüyor. Ancak kimse ona inanmıyor. Derken Gazeteci kıza kaynağı olduğunu ve ondan bilgiler almasını istediğini söyledikten birkaç gün sonra ölüyor. İki ölüm de farklı ülkelerde gerçekleşiyor. Farklı ölümler gibi gösteriliyor, ama öyle değil. Düşündüklerinden daha büyük bir kumpas, dünya çapında bir dolandırıcılık söz konusu. Ve bunu içinde en tepelerdeki insanlardan tutun da en kötü insanlar da var. Başta biraz sıkıldım ama sevdim. İsviçre bankaları deyince tabii hemen bir merak sardığı için devam ettim. Ve sonda beni ters köşe sürprizi bekliyordu. Çok beğendim 9 puancık verdim.
Kirli ParaCristina Alger · The Roman Yayınları · 202063 okunma