2026 21. kitabı
Mehmet Işık 𝙏ı𝙥𝙠ı 𝙨𝙚𝙣𝙞𝙣 𝙤 𝙢𝙖𝙣𝙮𝙖ğı 𝙮𝙖𝙠𝙖𝙡𝙖𝙢𝙖𝙮𝙖 ç𝙖𝙡ış𝙩ığı𝙣𝙙𝙖𝙠𝙞 𝙙𝙚ğ𝙞ş𝙞𝙢 𝙜𝙞𝙗𝙞, 𝙗𝙞𝙧 𝙖𝙡𝙙𝙖𝙩𝙢𝙖𝙘𝙖, 𝙨ı𝙧𝙛 𝙤 𝙖𝙙𝙖𝙢ı 𝙮𝙖𝙠𝙖𝙡𝙖𝙢𝙖𝙠 𝙞ç𝙞𝙣 𝙗𝙞𝙧 𝙪𝙢𝙪𝙢𝙝𝙖𝙣𝙚 ç𝙖𝙡ış𝙖𝙣ı 𝙤𝙡𝙪𝙥 𝙤𝙣𝙡𝙖𝙧ı𝙣 𝙝𝙞𝙨𝙡𝙚𝙧𝙞𝙣𝙚, 𝙙𝙪𝙮𝙜𝙪𝙡𝙖𝙧ı𝙣𝙖 𝙨𝙖𝙝𝙞𝙥 𝙤𝙡𝙢𝙖𝙮𝙖 ç𝙖𝙡ış𝙩ı𝙣. 𝙊𝙣𝙡𝙖𝙧𝙡𝙖 𝙠𝙤𝙣𝙪ş𝙩𝙪𝙣. 𝙊𝙣𝙡𝙖𝙧𝙡𝙖 𝙙𝙚𝙧𝙩𝙡𝙚ş𝙩𝙞𝙣 𝙫𝙚 𝙨𝙤𝙣𝙪𝙣𝙙𝙖 𝙗𝙪𝙣𝙪 𝙗𝙖ş𝙖𝙧𝙙ı𝙣. 𝘼𝙡ışı𝙡𝙢ışı𝙣 𝙙ışı𝙣𝙙𝙖 𝙗𝙖ş𝙖𝙧ı 𝙨𝙖ğ𝙡𝙖𝙙ı𝙣.” Merhaba, uzun zamandır merak ettiğim bir kitabı Semra ile okuduk. @yakayayinlari çıkan, @yazar_mehmett kaleminden, #baltalıhano kitabını okuduk. Kitap polisiye türünde ve 333 sayfadan oluşuyor. Öncelikle yazarın son sözde yazdığından bahsetmek istiyorum. Osmanlı dönemlerinde geçen bu kitap, Osmanlı zamanlarının ilk kadın mafyası Baltalı Hano ve ilk seri katili yakalayan Komiser Muharrem’in hikayesinden esinlenerek yazılan bir kitap. Birbirlerine yakın dönemde yaşayan bu iki karakterin hikayesini kendi hayal gücü ile pekiştirmiş ve ortaya yeni bir hikaye çıkmış. Akıcı ve ters köşelerle dolu bir kitaptı. İki zeki insanın kapışması gibiydi. Özellikle son 100 sayfada, acaba hangisi öne geçecek? Daha zeki bir plan yapacak diye düşünmeden edemedim. Ayrıca kitabın konusu gereği verdiği mesajda çok anlamlıydı. Ben Hanzade’nin başına gelenlere çok üzüldüm. Yaşadıklarını ve kendi ayaklarının üzerinde duruşunu takdir ettim. Kitabın sonunda Komiser Muharrem’in hikayesinin devam edeceğini düşündüm. Son gelişen olaylar bana bunu düşündürttü. Çok severek okuduğum bu eseri kesinlikle hepinize tavsiye ediyorum. Pişman olmayacaksınız. Sevgiyle kalın. Hanzade, güzel alımlı ve zengin bir ailenin kızıyken katıldığı davette başına gelenler yüzünden kendini bir anda hapiste bulur. Üstelik öldürdüğü adamın ona yaptıklarını kanıtlayamaz ve nüfuslu bir aile olduğu için hapiste de ölmesini isterler. Yine de hayata tutunan Hanzade, hapisten çıkınca yapacaklarını düşünür. Komiser Muharrem ise kendi yöntemleri ile başına buyruk bir polistir. Ama kıvrak zekası sayesinde elinden kaçan suçlu olmamıştır. Yaptığı bir olay ile gizli görev ile sürgüne gönderilen Komiser orada ki işide çözünce gizlice İstanbul’a döner. Çünkü sıradaki görevi zeki kadın Baltalı Hano’dur. Üstelik karşısında onun kadar zeki bir kadın vardır. Satrançta olduğu gibi kıyasıya bir mücadele ve önceden sezilen hamleler ile hangisinin galip geleceği belli değildir. Fakat Baltalı Hano bir amaç uğruna yapmaktadır ve Komiser Muharrem bunu bulmak istemektedir. Baltalı Hano başına gelenlerin intikamını alabilecek mi? Bu düzende eli kuvvetlilerin kazandığı yerde kendi adaletini sağlayabilecek mi? Soruların cevapları kitapta. Merak edenler ve türü sevenler kesinlikle kaçırmasın. Nefes kesen bir kurguydu. Tavsiyemdir. Komiser Muharrem Baltalı Hano'nun Peşinde
Edebiyat & Roman
Komiser Muharrem Baltalı Hano'nun PeşindeMehmet Işık · Yaka Yayınları · 2023337 okunma