2026 13. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2026 03:39
ÖN SÖZ … “İşte elinizdeki bu eser, olaylara şahit olan Ömer adındaki bir gencin gözünden anlatılarak meydana getirilmiştir. Eserde olayları daha anlaşılır bir hâle getirmek için kurgusal kahramanlar oluşturulmuş ancak anlatılan olaylar tüm gerçekliği ile yansıtılmıştır. Eserin oluşumunda işgale şahit olan Türk, İtalyan, İngiliz, Fransız hatta Yunanların kaynaklarından faydalanılmıştır. Bu sebeple kitapta yazılanlar bir kurgu değil İzmirimizin nasıl bir Yunan eyaleti yapılmaya çalışıldığının hikâyeleştirilmiş bir anlatımıdır” Bu yaşıma kadar çok fazla tarih kitabı okudum. Birden fazla konuda ama hiçbiri bu 100 sayfa kadar sarsmamıştı beni. Milli Mücadele öncesi ve sonrasında çok fazla acılar çekildiğini biliyordum ama bu kadarını tahmin edemezdim zira bu okuduklarım ne vicdana ne insanlığa sığar. Ne söylesem ne yazsam az gelir gibi hissediyorum. Bizlere bu vatanı, özgürlüğümüzü vermek için gözünü bir an bile kırpmadan ölüme koşan Atalarımıza her kelime kifayetsiz kalıyor. Bir yanımda kızıyor bu yaşananları başka milletler yaşamış olsa bir sürü dizi/film yapılır dünyaya duyurulurdu. Biz neden yapmıyoruz? Belki de yapamıyoruzdur çünkü bu okuduklarımı ne oynamaya yürek yeter ne de izlemeye. Yıllarca yüzeysel anlatılan bu konuyu tüm gerçekliği ile bizlere sunan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık, Allah razı olsun. Ve bize bu vatanı armağan eden vatan olan Atalarımız mekanınız cennet olsun.
Tarih
MahşerNazim Yaşar · Benim Hocam Yayınları · 2025293 okunma