·764 syf.····Okunma: 04 Nisan 2026 20:32 Dostlarım, selamlar.
Kitabı okumadan önce kitap hakkında bazı ön yargılarım vardı. Bu kitabı beğeneceğimi, yazarın katıldığı tüm röportajları izleyeceğimi ve kitapla ilgili tüm editleri takip edeceğimi düşünmüyordum. Ama bunların hepsi oldu.
Kitap bizlere 2027 yılında geçen bir distopya anlatıyor. “Krallık” adında bir diktatörlüğün hüküm sürdüğü bu dünyada; kitap okumanın, âşık olmanın ve şarkı dinlemenin yasak olduğu bir düzen var.
Krallık’ı devirmek için bazı örgütler ortaya çıksa da ya Krallık’a boyun eğiyorlar ya da öldürülüyorlar. Ancak bir tanesi hariç: BL örgütü.
Bl örgütünün Kurucusu olan Tugay Demir Çeviker, her şeyi kafasında planlamış; canından, kolundan sevdikleri dışında her şeyden vazgeçmiş eski bir Krallık pilotu. Tugay Demir Çeviker’in tek eksiği ise Avukat Eftalya Atalar. Onu da başta şantajla yanına aldıktan sonra macera başlıyor.
Eftalya Atalar, avukatlık mesleğini yapmak için büyük bir istekle bölümünü okumuş; ancak mezun olduktan sonra onu çok farklı bir dünya beklemiştir. Bu dünyada insanlar Krallık’ın baskısı altında ezilmektedir. Babası, sadece bir kitap okuduğu için hapse atılmıştır.
Eftalya ise babasını kurtarabilmek umuduyla, kendi öz saygısını ve benliğini hiçe sayarak Krallık yanlısı bir avukat olmuş ve Krallık’ın adamı olan Kerem Karaman ile nişanlanmıştır. Tam da bu noktada BL örgütüyle gerçek anlamda tanışır.
Karakterlerin oldukça dolu olduğu, bol aksiyon içeren bu kitap için şimdiden hepinize iyi okumalar dilerim.
#beyazleke #aslıarslan #eftalyaatalar #tugaydemirçeviker