İstanbul'da okumuş biri olarak kitabı okumadım, yaşadım. Yazarın hikaye anlatımıyla birlikte İstanbul'u da anlatması bizi tarihin unutulmuş mekanlarında gezindirmesi çok güzeldi.
İstanbul'un tarihi yarımadasında peş peşe işlenen cinayetleri ve her cesedin tarihi mekanlarla bağlantısını çözmeye çalışan Başkomiser Nevzat ve ekibine dahil olduğumuz bir kitap. İşlenen cinayetleri İstanbul'un tarihi ve kimliğini çözmeye çalışırken adalet ve intikam peşinde koşturduğumuz harika bir roman.
Akıcı ve sürükleyici anlatıma sahip bu kitapta Ahmet Ümit bizi katilin ve yardımcısının yerine koyarak da düşündürmeye davet ediyor. Başkomiser Nevzat olayları çözmeye çalışırken gördüklerimizi bir de katilin dünyasından görmemize fırsat veriyor. Düğümler çözülünce akıllara gelen soru da kendimizle ilgili olmalı.
Geçmişe takılıp intikam mı almalıyız yoksa adalete mı güvenmeliyiz?
İstanbul HatırasıAhmet Ümit