Nilgün Marmara
DÜNYA, YAŞANILMAYACAK KADAR KÖTÜ BİR YER Mİ? 29 yıllık kısa ömrüne sığdırdığı derinlikli şiirleri ve "Kırmızı Kahverengi Defter"iyle Türk edebiyatının en hüzünlü sesi: Nilgün Marmara. O, sadece bir şair değildi; aynı zamanda varoluşsal yalnızlığın, yabancılaşmanın ve içsel fırtınaların bir aynasıydı. Peki, onu bu kadar derinden etkileyen neydi? Boğaziçi Üniversitesi'ndeki mezuniyet tezini, kendisi gibi intihar eden Sylvia Plath üzerine yazması bir tesadüf müydü? Yoksa Plath'ı "pastoral bir çocuk" olarak tanımlarken, kendi trajik sonunu mu fısıldıyordu? Nilgün Marmara'nın şiirleri, dünyaya ve kendine duyulan mutlak bir yabancılaşmanın izlerini taşır. "Yalnız iki tür insan iyidir: Gömülmüşlerle doğmamışlar" derken, kalabalıkların içinde bile hissedilen o "çınlayan boşluğu" anlatıyordu. Ece Ayhan'ın deyimiyle, o bir "çınlayan boşluk"tu. Onun "Metinler" ve "Daktiloya Çekilmiş Şiirler"i, yaşarken yayımlanmasa da, ölümünden sonra kalbi kırıkların en güvenli sığınağı oldu. "Ey, iki adımlık yeryüzü, senin bütün arka bahçelerini gördüm ben!" diyen bu derin ruh, sözcükleri yaşatabilmek için ölüme kucak açtı. BURAK YELİN Şimdi kendine sor: Bu "iki adımlık yeryüzünde" sen kendini nereye ait hissediyorsun? Nilgün Marmara'nın hangi dizesi kalbine dokunuyor? Yorumlarda buluşalım, dertleşelim. Bu derinliği kaybetmemek için kaydet! Nilgün Marmara'nın sesini duymasını istediğin o arkadaşına gönder. Sence yalnızlık bir tercih mi, yoksa kaçınılmaz bir son mu? #NilgünMarmara #Şiir #Edebiyat #Melankoli #Yalnızlık #İkinciYeni #SylviaPlath #KırmızıKahverengiDefter #Felsefe #Psikoloji #Farkındalık #Hüzün #ReelsViral #Keşfet #KitapÖnerisi #Yazar #VaroluşsalSorgulama #TürkEdebiyatı #Duygusal #DerinDüşünceler