Ehh
2026 16. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2026 19:33
Son günlerin popüler kitabını elime kolay geçtiği için okudum, en son okuduğum Kardeşimin Hikayesi sonrasında bir daha Livaneli okumam demiştim ama reklamlara dayanamadım. Kitap akıcı bir lisan ile yazılmış, olay örgüsünde kopma var, ya da ben kaçırdım. 1971 muhtırası sonrasında tutuklanan kahraman 80 darbesinin ortamına geçiyor, 70-80ler olarak düşündüm diktatör, general diyerek Kenan Evren'den bahsediyor sanırım. Eşiyle olan mektuplaşmaları Sabahattin Ali'nin hikâyesinden kopyalanmışa benziyor. Yazar kısmen kendini Sabahattin Ali'ye benzetiyor. Sabahattin Ali'nin yurtdışına kaçma girişimi başarısız oluyor (hatta canına mal oluyor) ama kendisi soluğu Stockholm'de alıyor. Tutuklanmasını fazla detaylandırmıyor, sadece kitap okuduğu için tutuklandığını iddia ediyor. Sırf kitap okudu diye hiç kimsenin tutuklanacağını düşünmüyorum. Günümüzde de geçerli olduğunu düşündüğüm için birçok alıntı paylaştım. Kendi adıma konuşursam bana farklı bir bakış açısı, farklı bir pencere açacak bir cümle için bin sayfa kitap okumaya razıyım. Bu yüzden bu okumayı kayıp olarak görmüyorum. Herhalde Livaneli'den okuduğum son kıtap olacaktır:) Dipnot: Ben hapishane temalı kitapları sevmiyorum.
KiTaPHaNe
Bekle BeniZülfü Livaneli · Can Yayınları · 202518bin okunma
Kitap aynı hisseleri ben de uyandırdı benzer şeyler yazmıştım kendi incelememde de
Bende de benzer hisler uyandırdı Livaneli okumayı lisede bırakmam lazımmış
Kadir Korkmaz
HaticeHatice çok fazla reklama maruz kaldık, para verip almazdım da beleş denk gelince okudum.
Müdür,sen de bekle beni.İbibikler öter ötmez ordayım.
Kadir Korkmaz
Gel, korkmadan