···Okunma: 08 Nisan 2026 04:11 Kendini arayış içerisinde olduğundan, okuduğu tıbbiyeyi bırakıp felsefe okumaya başlayan bir gencin hezeyanları.. Duyularımızın dışındaki idrakla anlaşılacak olaylar çemberi. Psikolojik bir roman..
Karşılaştığı bir takım olağanüstü olayları benimsediği materyalist ve pozitivist felsefenin ilkeleriyle açıklayamayan şüphe, tereddüt ve bunalımlar içinde kıvranan Ferit, tıp fakültesini bırakıp felsefe bölümüne geçen fakat içinde bulunduğu mütereddit ruh hali sebebiyle buraya da düzenli olarak gitmeyen bir üniversite öğrencisidir. Ferit, birbirinden garip insanların yaşadığı bir pansiyonda kalmaktadır. Pansiyonda kaldığı altı gün boyunca karşılaştığı olağanüstü olaylar ve kız arkadaşı Selma ile arasında geçen tartışmalar, ciddi bir psikolojik bunalımdan geçen Ferit’in durumunu daha da kötüleştirir.. Pansiyonda tanıştığı Aziz, bu sıkıntılı günlerinde Ferit’in en büyük destekçisi oluyor.
Mistik bir dünya görüşünün savunulduğu bir roman. Gerçekten de yazarın anlatım tekniğinden etkilenmemek mümkün değil. Ayrıca Peyami Safa, romanın kahramanlarından Ferit’i adeta bir merkez olarak kullanmış ve anlatmak istediklerini onun kafasının içinden geçirerek belirtiyor. Matmazel Noraliya’nın koltuğunda bir hakikat aranmaktadır ve Ferit’in başından geçenler onu bu hakikatı aramaya zorluyor. Bunun yanına roman da metapsişik ve parapsikolojik bir takım olayların var olduğu dikkat çekici.
Okuyun, sizlerde mutlaka okumalısınız.. Şayet ufkunuzu genişletmek istiyorsanız güzel bir alternatif.
Notum:10/10