2026 51. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2026 17:00
TUHAF EV-UKETSU,184 sayfa, Japonya’da milyonlarca okura ulaşan, beyaz perdeye taşınan ve ulusal bir fenomene dönüşen Tuhaf EvTuhaf Ev ,gizemli doğasıyla okurlara şu soruyu sorduruyor: EVİM DEDİĞİNİZ YERİ GERÇEKTEN TANIYOR MUSUNUZ? You Tube’da 1.7 milyon abonesi bulunan dünyaca ünlü UketsuUketsu ‘nun ,20 milyondan fazla izlenen gizemli hikayesi Tuhaf EvTuhaf Ev You Tube videolarını kurgulaştırarak oluşturduğu bir kitaptır.Yazarın kendisi de tuhaf… UketsuUketsu , kimliğini gizli tutan, beyaz maskesi ve siyah giysileriyle tanınan Japon bir korku/gizem yazarı ve YouTuber'dır. Hikayemiz doğa üstü ve gizemli konularla ilgilenen bir yazarın , eski bir arkadaşının satın almayı düşündüğü evin planını incelediğinde bir tuhaflığı fark etmesiyle başlıyor… çizimde basit bir hata gibi görülen ama “gizli bir bölmeyi” işaret etmesi ve üst katta evin tam ortasında yer alan penceresiz bir çocuk odasının oluşu ile yazar ve bu planı paylaştığı bir mimarın derinlemesine bir araştırmaya girmesiyle bir ailenin geçmişine uzanan ve tüyler ürpertici bir trajedinin bir suç zinciri haline gelmesini keşfettikleri, gizemlerle dolu olaylar ve bu gizemleri yaratan tuhaf ev projeleri gün yüzüne çıkar… “Ya hayalinizdeki ev, bir kâbusu gizlemek için inşa edildiyse?” Evin garip yapısının, orada yaşamış veya yaşayan ailenin işlediği günahlar ve sakladığı korkunç sırlar ile bağlantılı olduğu ortaya çıkar. Tüm bu olayların ortaya çıkmasını sağlayan da sol eli olmayan bir ceset ve kayıp bir adam …. Kitap şu soruları sorduruyor okura: *Evin farklı bir inşası neyi gizlemeye çalışıyor? *Burada yaşayanlara ne oldu? *Ve neden her oda sanki konfor için değil de kontrol için tasarlanmış gibi duruyor? *Peki “sol el” bir simge mi ve ne anlatmak istiyor ? Bir mesaj mı?
Tuhaf EvUketsu · Nox Yayınları · 2026874 okunma
Yaptığın yorumlar ve o gizemli soruların beni nasıl etkilediğinin umarım farkindasindir. 😂😂 Uff yine listeye girecek bu yazar , sayende canım ablam 🫂😘💖
Banu SEZER
SevilaySevilay tatlımm kitap mı okudum, proje mi inceledim ben de şaşırdım.Tek tek inceledim o garip koridorları,odaları 🥰📚💜
Tuhaf ResimlerTuhaf Resimler kitabını da öneririm. İnceleme için teşekkürler. ^^
Banu SEZER
MertMert bey hemen verdim siparişini, inşallah yarın elimde 👍çok teşekkürler 🤗