2026 97. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2026 07:00
Kayıp Atlas'ın İzinde Bir Uyanış: Initium Intum "Unutma ara, korkma bulacaksın..." Selam kitap dostlarım bugün kitap adı ile oldukça ilgimi çeken bir kitapla karşınızdayım. Bu çağrı, sadece bir mimar olan Nomas’ın rüyasında yankılanmıyor; aslında hepimizin ruhunun derinliklerinde bir yerlerde bir gün uyanmayı bekliyor. Mistik geçmişe sahip küçük bir köyden, evrenin sonsuz bilgeliğine uzanan bir yolculuğa davetlisiniz. Initium Intum; yani ayırt etmeye başlamak... Bende yeni öğrendim. Kitabı da adından dolayı aldım. Kitap, adıyla müsemma bir şekilde bize hayatı, kendimizi ve evreni bambaşka bir boyuttan görmeyi vadediyor. Üç Katmanlı Bir Yolculuk: Bu eser sadece bir olay örgüsünden ibaret değil. Dışta, sürükleyici bir kurgu. Derinde, zihni zorlayan felsefi bir sorgulama. En çekirdek kısımda ise sadece sembollerin dilini bilenlerin aralayabileceği gizemli bir kapı... Nomas, rehberi İlya (nam-ı diğer Alnilam) ile birlikte Mezopotamya’dan Hindistan’a, antik uygarlıkların ortak mirası olan kadim sembollerin izini sürerken; aslında kendi içsel sınırları ve korkularıyla yüzleşiyor. Sır Muhafızları’nın bir düş gibi belirdiği bu yolda, "Kayıp Atlas"ı ararken bulduğu en önemli şey, kendi özgürleşmesi oluyor. Unutulmaması gereken o büyük öğreti: "Her birey, kendi yolculuğunun kahramanıdır. Başka yolculukların figüranı olmayın." Eskilerin de dediği gibi; yola akılla çıkılır ama o menzile ulaşıldığında artık akıldan çıkılır... Ruhun evrenle birleştiği o büyülü şarkıyı dinlemeye hazırsanız, bu kitap sizin için eşsiz bir rehber olacak. Dili sade, akıcılığı büyüleyici ama bıraktığı iz derin... Kendi "inisiyasyon" sürecinizi başlatmaya, sınırlarınızla yüzleşip tekâmül etmeye var mısınız? Peki ya sizin yolculuğunuz? Şu an yürüdüğünüz yol gerçekten size mi ait? Eşlikçileriniz amacınıza hizmet ediyor mu? Yazarın kalemi daim olsun, bu mistik yolculuk her okura şifa olsun.
İnitium İntumİsmail Yüksel · Hermes Yayınları · 20248 okunma