İnitium İntum

1 Ekim 2024
Hermes Yayınları

Köşe yazısından alıntı ;
2024 1. kitabı
Edebiyat dünyasına güçlü bir giriş yapan yazar İsmail Yüksel, ilk kez "initium intum" terimini edebiyat dünyasına kazandırarak, okurları hem dilsel bir keşfe hem de derin bir düşünsel yolculuğa çıkarıyor. "initium intum, yüzeyde tek bir roman olarak algılansa da aslında derininde üç farklı türde hikâye barındırıyor. Birincisi, sıradan bir hikâye olarak anlatılıyor, yani klasik bir kurgusal anlatı. İkincisi ise okuyucuyu içsel ve felsefi bir yolculuğa çıkaran, zihinsel ve düşünsel derinlikler sunan bir metin. Üçüncü kısım ise daha soyut ve gizemli bir boyuta sahip; yalnızca belirli bir kesimin anlayabileceği ya da hatırlayanların bileceği bir dil ve içerik taşıyor.Bu bir inisiyenin yolculuğunu andırır.Bu Nomas’ın yolu’’ İsmail Yükselİsmail Yüksel ‘’Her birey, kendi yolculuğunun kahramanıdır. Her bireyin amacı bir Sır Muhafızı olabilmek ve kendi içinde aradığı yüceliği bulmaktır. Kendi içindeki yüceliğe ulaşmak, kendi içinde Tanrıyı bulmak anlamına geldiği ölçüde, hedefe varmak mümkün olacaktır. Bu çalışma, henüz yolun başında olan bir Kahramanın, gelecekten beklentilerini ifade etmesinin yanı sıra, yolun sonundaki mükafata işaret etmesi cihetinden de çok önemli bir eserdir. Bir yazarın ilk eserini ortaya koyması, o yazarın gelecekteki eserlerinin ne denli mükemmel olacağının ortaya konulması açısından da büyük bir önem içermektedir. İsmail Yüksel’i, bu çalışmasından dolayı kutluyor ve hedeflerine ulaşma yolculuğunda başarılar diliyorum.’’ Cihangir GenerCihangir Gener “ismail Yüksel’in ilk eseri gayet güzel bir masalımsı hikaye. Tasvirlerin detayları çok iyi. Ana konu ve bilgelik kısımları, özlü sözler daha fazla derinlik ister.Başlangıç için çok başarılı tebrik ederim.Ara vermeden devamına hemen başlamalı.” Eddi AnterEddi Anter
2026 32. kitabı
Kitap, okuyucuyu evrenin henüz karanlıklarla örtülü olduğu, yer ile göğün birbirini tanımadığı kadim zamanlardan kalma gizemli bir arayışa davet ediyor. Hikaye, mütevazı bir çobanın oğlu olan Nomas'ın zihninde yankılanan "Unutma ara, korkma bulacaksın" çağrısıyla başlıyor ve sıradan bir yaşamın ötesindeki derin bilgeliğin peşine düşen bir gencin içsel dönüşümünü odağına alıyor. Eser, zeytin ağaçlarının fırtınadaki ezgisinden ulu çınarların gölgesine kadar doğayı adeta yaşayan bir karakter gibi kurgulayarak, okuyucuyu ilk sayfadan itibaren mistik bir atmosferin içine hapsediyor.  Eserin kalbinde, bilge rehber İlya, sır muhafızı Alnitak ve meraklı dehasıyla Nomas’tan oluşan güçlü bir üçlünün kolektif keşif süreci yatıyor. Karakterlerin kadim sembollerin ardındaki matematiksel düzeni, mitolojik kökenleri ve ruhsal dengeleri çözme çabası, bilgiye ulaşmanın sadece akıl ile değil, aynı zamanda kalp ve sezgiyle mümkün olduğunu samimi bir dille anlatıyor. Özellikle Nomas’ın bir "ham taş" gibi yavaş yavaş işlenerek olgunlaşması, okuyucuya kendi hayat yolculuğundaki tekâmül sürecini hatırlatan etkileyici bir ayna tutuyor.  Sadece bir macera romanı değil, aynı zamanda evrensel uyumu ve insan ruhunun sınırsız potansiyelini sorgulayan bir yol rehberi niteliğindeki bu yapıt, antik uygarlıkların kayıp bilgilerini modern bir anlatıyla harmanlıyor. "Yola akılla çıkılır, yolda akıldan çıkılır" düsturuyla ilerleyen hikaye, sevgi ve disiplinin sırları çözen asıl anahtarlar olduğunu vurgulayarak dikkat çekici bir finale doğru evriliyor. Initium Intim, okuyucusuna sadece bir hikaye anlatmakla kalmıyor, aynı zamanda onları kendi içsel tapınaklarının kapısını aralamaya ve korkmadan aramaya teşvik ediyor.
Puan vermedi
Merhaba haftasonuna güzel bir kitapla devam edelim. @yuksel.ismail @hermesyayinevi tarafından yayınlanmış @initiumintum adlı kitabı okudum. Nomas,genç bir mimardır ve bilgeliğin kapılarını aralamaya çalışır.Alnilam,adındaki rehber Nomas sembolleri anlatmasına yardımcı olacaktır.Nomas’ın bu yolculuğu mistik bir öğreti ve insanlık tarihini ilgilendiren bir boyuttur. Öğrenmenin yanı sıra Nomas kendi içsel yolculuğunada yön bulur kitapta, bu yolculukta kendi korku ve sınırlarıyla yüzleşirken öğrendikleriyle evrenin sonsuz yolculuğunda bulacaktır kendisini.initium intum, kitabın ismi aslında inisiyasyonun ne olduğunuda anlamamızı ve ele almamızı sağlıyor kitapta. Bir efsaneyi anlatan kitap aynı zamanda içsel bir dönüşüm hikayesini de ele alıyor.Sizlerinde içsel yolculuğuna rehberlik edecek olan kitabı şimdiden keyifle okumanızı tavsiye ederim yazarın kalemi daim olsun.
2024 80. kitabı
İnitium intum, ayırt etmeye başlamak demekmiş. Bende yeni öğrendim. Hayata farklı bir boyuttan bakıp yaşamın anlamını daha ayırt edici bir şekilde bulmamız yardım eden bir solukta okunabilecek bir başucu kitabı niteliğinde diyebilirim.
1000k
2026 97. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2026 07:00
Kayıp Atlas'ın İzinde Bir Uyanış: Initium Intum "Unutma ara, korkma bulacaksın..." Selam kitap dostlarım bugün kitap adı ile oldukça ilgimi çeken bir kitapla karşınızdayım. Bu çağrı, sadece bir mimar olan Nomas’ın rüyasında yankılanmıyor; aslında hepimizin ruhunun derinliklerinde bir yerlerde bir gün uyanmayı bekliyor. Mistik geçmişe sahip küçük bir köyden, evrenin sonsuz bilgeliğine uzanan bir yolculuğa davetlisiniz. Initium Intum; yani ayırt etmeye başlamak... Bende yeni öğrendim. Kitabı da adından dolayı aldım. Kitap, adıyla müsemma bir şekilde bize hayatı, kendimizi ve evreni bambaşka bir boyuttan görmeyi vadediyor. Üç Katmanlı Bir Yolculuk: Bu eser sadece bir olay örgüsünden ibaret değil. Dışta, sürükleyici bir kurgu. Derinde, zihni zorlayan felsefi bir sorgulama. En çekirdek kısımda ise sadece sembollerin dilini bilenlerin aralayabileceği gizemli bir kapı... Nomas, rehberi İlya (nam-ı diğer Alnilam) ile birlikte Mezopotamya’dan Hindistan’a, antik uygarlıkların ortak mirası olan kadim sembollerin izini sürerken; aslında kendi içsel sınırları ve korkularıyla yüzleşiyor. Sır Muhafızları’nın bir düş gibi belirdiği bu yolda, "Kayıp Atlas"ı ararken bulduğu en önemli şey, kendi özgürleşmesi oluyor. Unutulmaması gereken o büyük öğreti: "Her birey, kendi yolculuğunun kahramanıdır. Başka yolculukların figüranı olmayın."
2026 94. kitabı
Bugün sizlere mistik bir kitapla geldim. @initiumintum ’in yazdığı “Initium İntum” adlı eseri, isminin vadettiği o derin anlamla (ayırt etmeye başlamak) okuru henüz ilk sayfalardan itibaren mistik ve felsefi bir inşa sürecine davet ediyor. Bu roman, sadece bir kurgu değil, aynı zamanda insanın kendi özüne yaptığı o kadim “kahramanın yolculuğu”nun modern bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Hikayenin merkezinde yer alan genç mimar Nomas, mesleği gereği dış dünyadaki binaları, tapınakları ve geometrileri kurgularken aslında kendi ruhsal haritasındaki eksik parçaları fark etmeye başlar. “Göçebe” anlamına gelen ismiyle uyumlu bir şekilde, Nomas’ın rehber Alnilam eşliğinde çıktığı bu yolculuk, sembollerin dilini çözmek ve bilgeliğin kapılarını aralamak üzerine kuruludur. Yazar, mimarlığı felsefi bir metafor olarak kullanarak; duvar örmeyi, boşluk bırakmayı ve yapı inşa etmeyi insanın kendini yeniden yapılandırma çabasıyla harmanlıyor. Kitabın en etkileyici yanı, okuru sadece bir gözlemci konumunda bırakmayıp, onu kendi içsel tapınağını sorgulamaya itmesidir. Hayatın karmaşası içinde kaybolan bireyin, “başlangıç noktasına” (initium) dönerek nefs ve ölümle yüzleşmesini anlatan eser, elde edilen bilginin saklanacak bir sır değil, korunması ve taşınması gereken kutsal bir emanet olduğu mesajını veriyor. Akıcı ama bir o kadar da derinlikli diliyle Initium Intum, yaşamın anlamını daha berrak bir zihinle ayırt etmek isteyenler keyifli bir öneri olabilir. Yazarımızın emeğine sağlık. İyilikle ve kitapla kalın.