BAHRİ TUĞCAN
KOLBAŞ-MUVAKKATNAME
Bahri Tuğcan Kolbaş, "Muvakkatname" adlı eserinde zamanı, geçiciliği, insanın içsel buhranların ve modern çağın sıkışmış ruh hâlini son derece șiirsel ama bir o kadar da keskin bir dille anlatıyor. Kitabın ismi bile okuyucuyu hazırlıksız yakalıyor; "muvakkat" kelimesiyle başlayan bu geçici zamanlar defteri, bir bakıma bireyin kendine tuttuğu içsel bir muhasebe gibi okunabilir. Yazarın dili hem incelikli hem de ağırbașlı. Yer yer felsefi göndermeler, yer yer duygusal kırılmalar eşliğinde, okuyucuya durup düşünme fırsatı veriyor. Kolbaş'ın anlatımı bazen klasik edebi metinlere göz kırparken bazen günümüz insanının yabancılaştığı kavramlara sert ama düșünmeye değer dokunuşlar yapıyor. Kitap; öfke, pişmanlık, hüzün ve umut gibi duygular arasında salınırken, insanın varoluşuna dair soruları da beraberinde getiriyor. Olay odaklı değil, daha çok düșünce ve duygu eksenli bir anlatım tercih edilmiș. Bu da bazı okuyucular için yorucu olabilir; ama düşünen, sorgulayan okuyucular için oldukça doyurucu.
#Kimler Okumali? *
. Zaman, geçicilik, varoluş gibi kavramlara kafa yoranlar
• Duygusal yoğunluğu yüksek, șiirsel metinleri sevenler
• Edebiyatta dilin gücünü ve katmanlı anlatım takdir edenler
• Modern insanın iç dünyasına dair sorgulamalara açık olanlar
• Günlük yaşantının sıradanlığında anlam arayanlar