2026 59. kitabı
Daha ilk öyküsünde yoğun bir duygu atmosferi kuran, üç öyküden oluşan etkileyici bir kitap Havari. “Ahh Thiel…” diyerek onun hikayesine dalıyor ve bir yandan da kendi hayatınızdaki silik kalmış, eksik parçalar üzerine düşünmeye başlıyorsunuz. Benim için oldukça sarsıcı bir okuma deneyimi oldu özellikle bu öykü. Thiel’in eşi henüz lohusalık döneminde hayatını kaybetmişti ve Tobias ismini verdiği oğluyla başbaşa kalmıştı. Fakat oğlunun emanet ettiği yaşlı kadının yanında sıkıntılı zamanlar yaşadığını gördükten sonra, oğlu için yeniden evlenmeye karar verdi. Bunun onun için iyi olacağını düşünüyordu. Ayrıca ölen eşine, çocuğunun her zaman esenliğini düşüneceğine dair de söz vermişti. Fakat hiçbir şey olduğu gibi olmadı. En çok etkilendiğim öykü oldu diyebilirim. Yayınevinin öykü kitapları çok güçlü, içerik seçimleri çok başarılı. Çevirilerdeki özen ise metne ayrı bir derinlik katıyor, okuma deneyimini daha da zenginleştiriyor. Kitabın başında yazar hakkında verilen detaylı bilgiler de oldukça kıymetli. Okuduğum yazarların hayatlarına dair ipuçları edinmeyi seviyorum, çünkü bu bilgiler, eserlerin hangi duygulardan ve hangi yollardan geçerek ortaya çıktığına dair fikir veriyor.
HavariGerhart Hauptmann · Cem Yayınevi · 043 okunma