2026 29. kitabı
MERHABA ARKADAŞLAR Bugün sizlere macera, gizem ve tarihi bir yolculuğun bir araya gelip harmanlandığı bu güzel kitabın yorumuyla geldim Belis, yaz tatili için Nevşehir’deki rahmetli anneannesinin evine gider. Telefon ve internetin çekmediği bu evde kuzenleriyle birlikte ekranlardan uzaklaşıp saklambaç oynamaya karar verirler. Oyun sırasında saklanmak için eski bir sandığın içine giren Belis, kendini bir anda 4500 yıl öncesinde bulur.Zaman yolculuğu yaparak Hititler dönemine giden Belis, burada tanıştığı ikiz kardeşler Tavananna ve Anitta ile birlikte kendi zamanına dönebilmenin yollarını arar. Kapadokya’nın gizemli dehlizlerinde ve yeraltı şehirlerinde hem zamanla yarışırlar hem de peşlerindeki düşman askerlerden kurtulmaya çalışırlar. Peki Belis kendi zamanına dönebilecek mi? Karşılarına çıkan zorlukları aşabilecekler mi? Daha önce Kapadokya’yı görmüş biri olarak, bu kitabı okurken sanki gerçekten oradaymışım gibi hissettim. Bu yönüyle beni çok etkiledi. Gitmeyenler için de merak uyandıracak, o atmosferi hissettirecek bir anlatımı vardı.Heyecanlı bir zaman yolculuğuydu. Eminim çocuklar hiç sıkılmadan okuyacak, hatta o gizemi hissettikten sonra ellerinden bırakamayacaklar. Özellikle okuma zorluğu yaşayan çocuklar için de çok uygun olduğunu düşünüyorum. Keyif alarak okuduğum bir kitaptı sizlere de öneririm
Sobe Saklanmayan EbeArzu Başer · The Kitap Çocuk Yayınları · 20255 okunma