2026 7. kitabı
“O günlerde ânın içinde olduğumun farkındalığıyla işkence çeker gibiydim. Her an bana sonsuzluk gibi geliyordu. Bir gün bir ömür demekti. Zamanın dalgalarına atlıyordum ama o dalgalar beni boğmak üzereydi. Suyun altındaydım ve nefes alamıyordum.” İşte Matt Haig, o suyun üstünde kalmasını sağlayan düşünceleri derlemiş ve ortaya bu kitap çıkmış. Kitap, en fazla 2-3 sayfalık kısa bölümlerden oluşuyor. Her bölümde farklı bir düşünce, küçük bir farkındalık ya da bakış açısı var. Bazı bölümler… daha önce pek çok kişisel gelişim kitabında karşılaştığımız, tanıdık cümlelerden oluşuyor. Ama bazıları var ki… gerçekten durup düşündürdü. ‘Aa evet, ben bunu hiç böyle düşünmemiştim’ dedirtti. İçinde; anda kalmak, kaygıyla baş etmek, her şeyi kontrol edemeyeceğimizi kabullenmek gibi konulara değiniyor. Rahatlattı mı? Emin değilim. Ama… iyi geldi. Bir de kitabın içinde, onu iyi hissettiren şarkılardan oluşan bir playlist ve izlemeyi önerdiği bir film listesi var. Sanırım en çok onları merak ettim. Kesinlikle bakacağım.
Rahatlama KitabıMatt Haig · Domingo Yayınevi · 20225,5bin okunma