2026 34. kitabı
KİLİTLİ ODALARIN ESRARI DERLEYEN: Gencoy SÜMER Polisiye türünde beni en çok heyecanlandıran şeylerden biri kesinlikle “imkânsız suçlar” ve kitabımızda tam olarak bunun üzerine kurulu. Kilitli bir oda… İçeride bir suç… Ama dışarıdan giren ya da çıkan kimse yok. Okurken sürekli “Bu nasıl mümkün olabilir?” diye düşünmeden edemiyorsunuz. Öykülerimizi derleyen Gencoy Bey’in önsözde de belirttiği gibi her gizemli suç, polisiye sayılmıyor aslında. Asıl mesele; suçun nasıl işlendiği ve işte kitabımızda tam olarak biz okurları için burada devreye giriyor. Çünkü ortada tamamen kapalı bir oda var… Ne giren var ne çıkan… Ama bir suç işlenmiş. İşte okurken insanın aklını en çok kurcalayan kısım da bu oluyor. Kitabımız Dedektif Dergi yazarlarının kaleminden derlenmiş polisiye öykülerden oluşuyor ve her biri kendi içinde ayrı bir zekâ oyunu gibi. Bazı hikâyelerde çözümü tahmin ettiğimi sandım ama son sayfalarda ters köşe oldum diyebilirim. Özellikle birkaç öykü vardı ki, mantığıyla gerçekten hayran bıraktı. En sevdiğim tarafı ise sadece “katil kim?” sorusuna odaklanmamasıydı. Olayların nasıl gerçekleştiği, o kilitli odanın sırrının nasıl çözüldüğü asıl meseleydi. Yani klasik polisiyeden biraz daha farklı ve okuması keyifliydi benim için. Her öykünün yeri ayrıydı bende ama @yesimyoruk_ Hanım’ın İmkânsız öyküsünde Dedektifimiz Devran Devridaim ile birlikte davet edildiği yılbaşı kutlamasına katılmak çok heyecanlıydı. Şehirden uzaklaşıp kuş uçmaz kervan geçmez kasabaya kışta kıyamette gitmek zaten bir şeylerin olacağının sinyalini vermişti bizlere ama kapısı penceresi kilitli bir oda da intihar süsü verilmiş cinayet biz okurları da tedirgin etti. Nasıl mı? Cevaplar tabii öykümüzde. Eğer sizler de benim gibi “imkânsız görünen olayların” peşine düşmeyi seviyorsanız Kilitli Odaların Esrarı’nı muhakkak okuyun derim. Syf: 354 Gencoy Sümer Kilitli Odaların Esrarı
Kilitli Odaların EsrarıKolektif · Herdem Kitap · 202524 okunma
😍😍😍