*Historical Fantasy
*Felsefi
*Gizem,
*Yearning
Addie Larue Fransa'nın küçük bir köyünde doğmuş, sıradan ama hayalperest bir kızdır. Onun için hayat özgürlük ve bağımsızlık demekti ama yaşadığı çağda bu ayıplanıyordu. Evlilik yaşı gelip çattığında hem annesinin baskısı hem de kasabanın tabuları yüzünden evlenmeye hazırlanır ama bunu yapamayacağını düşünüp kaçar. Ancak daha sonrasında karanlığın tanrısıyla bir anlaşma yapar ve sonsuzluk başlar.
Müthişti. İlk başlarda yazım diline adapte olmak da zorlandım ama sonra hemen içine çekti. Addie bütün kadınların iç sesi gibiydi, bize böyle bir imkan verilse ne yapardık tam olarak onu okuyoruz. Feminist bir duruş vardı, verilen mesajlara ve her bir kelimesine bayıldım.
Bende kötü adamı sevme hastalığı var o yüzden Luc'e aşık olmuş olabilirim maalesef ama Henry de çok iyiydi. Sadakatsiz Volkan gibi ikisini de aynı anda seviyorum diyeceğim djdj Luc karanlıktı tam olarak Henry de aydınlık daha doğrusu grilik gibiydi ama sonunda karanlık her şeyi yok etti abv Luc djdjd
Kitap genel olarak güzeldi. Şimdilik bu kadar yeniden görüşünceye dek kitapla kalın efenim Victoria Schwab (V.E. Schwab)