Sevemedim ama sorun bende
2026 22. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2026 12:29
Yourcenar’ı “Doğu Öyküleri” kitabıyla tanımış ve çok etkilenmiştim. Aradan geçen uzun senelerden sonra “Düş Parası”nı okumaya karar verdim. Düş Parası, odağına bir suikast girişimini alıyor ve elden ele dolaşan 10 liretin ulaştığı kişilerin öykülerini anlatıyor. Bazı karakterleri tekrar görmeyi umutsuzca beklerken bazı karakterler derinlemesine işleniyor, bazen gereksiz ayrıntıla romanda sarkmalara neden oluyor. Karakterlerin bazıları beni çok etkilese de bazılarını okurken kitap elimde ağırlaştı ve dikkatim dağıldı. Paragraflar uzun, puntolar çok küçük, satır aralıkları da az olduğu için okumak bazen çok zorlayıcı bir deneyime dönüştü. Bu kitap berrak bir kafa ve dikkatinizin yüksek olduğu bir zamanda okunmalı. Tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki aynı anda dört beş kitap okuyorsanız kitaba kaldığınız yerden devam etmek, kurguyu takip etmek çok zorlaşıyor. “Doğu Öyküleri”ne bayılmıştım. Bu kitabı pek sevemedim ama bu onun kötü bir kitap olduğunu göstermez. Eğer zihininiz müsaitse pek âlâ keyif alabilirsiniz, estetik doyum yaşayabilirsiniz. Not: Bu kitaptan sonra kesinlikle üç dört kitabı aynı anda okumamaya karar verdim.
Düş ParasıMarguerite Yourcenar · Metis Yayıncılık · 2015192 okunma