2026 5. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2026 01:12
Dougles Adams tarafından 1979 yılında kitap olarak yayımlanan Otostopçunun Galaksi Rehberi ( The Hitch Hiker's Guide to the Galaxy ), ilk olarak BBC radyo oyunu biçiminde geliştirilmiştir. Bilimkurgu sevenler için en ikonik ve komik bir yapıt olduğunu düşünüyorum. Fizik kurallarının esnetilsiği, absurd olayların yaşandığı, evrenin saçmalığı ve anlamsızlığı üzerine kurulu bir bilimkurgu komedisidir. Kitap boyunca bolca hiciv, alay, ve tipik İngiliz soğukkanlılığı görmeniz kaçınılmazdır. Adams, uzaylılar ve galaksiler arası maceralar üzerinden, insanın dünyadaki yerini sorgulayisini, derin felsefi soruları ve absurdismi harmanlayarak alaya alır. Varoluşsal krizler yaşayan robotlardan, evrenin en kötü siirlerini yazan uzaylı irklarina hazir olun. Hayat, evren ve herşeye dair nihai sorunun cevabını duyduğunuzda 'Yok artık!' diyeceksiniz. Kitap tek solukta bitirilebilir ancak bu serinin sadece ilk parçasıdır. Beş kitaplık bir üçleme olarak tasvir edilir Douglas Adams tarafından. Kısacası yanınıza havlunuzu da alıp komik, absurd ancak bir o kadar da eğlenceli bir uzay yolculuğuna çikmak istiyorsanız bu kitabı okumalısınız!
Otostopçunun Galaksi RehberiDouglas Adams · Alfa Yayıncılık · 20209bin okunma