2026 40. kitabı
Selam Size sevgili @ozgurbalpinar’ın kaleme aldığı #Woody kitabı ile geldim. Bir porsuk ağacından düşen küçücük bir çiçeğin toprağa doğru süzülüşüne şahit oluyoruz. Ama bu sadece bir düşüş değil… Annesinden ayrılmanın verdiği boşluk, ayakta kalma mücadelesi, zorluklarla başa çıkma çabası ve en önemlisi umutla yeniden kök salmanın hikâyesi. Tüm bunlar o kadar naif bir dille anlatılmış ki okurken içinizde derin bir his bırakıyor. Woody’nin Mutluluk Ormanı’ndaki yolculuğu aslında hepimizin içindeki direnişi ve hayata tutunma isteğini temsil ediyor. Hikâye ilerledikçe insanların doğaya nasıl zarar verdiğine, ağaçların ve kuşların bundan nasıl etkilendiğine de tanıklık ediyoruz. Bu noktada kitap, sadece bir masal olmanın ötesine geçerek ince ama güçlü bir mesaj veriyor. Küçük bir sığırcık kuşunun Woody’ye anlattığı hikâye ise umudun yeniden filizlenmesine vesile oluyor. Tam her şey bitmiş gibi hissedildiği anda, köklerine tutunarak yeniden hayata sarılışına şahitlik ediyoruz. Yazar, doğayı sadece bir mekân olarak değil; dost,sırdaş, sesine kulak verirsek bize öğretmen,korursak bize barınak olduğunu öyle guzel anlatmiş. Rüzgârın fısıltıları, kuşların masalları derken kendinizi huzurlu bir yolculuğun içinde buluyorsunuz. Ama bu huzurun içinde, insanın doğaya verdiği zarara dair güçlü bir sitem de var. Okurken “çekin ellerinizi doğadan” demek geliyor insanın içinden… Woody’nin yaşama tutunma çabası kalbinize dokunurken, bir yandan da sizi kendinizle ve çevrenizle yüzleştiriyor. Ormanların sadece ağaçlardan ibaret olmadığını; nefes aldığımız, yaşamın devam ettiği en kıymetli alanlar olduğunu hatırlatıyor. Kitabın en sevdiğim yanı ise verdiği o güçlü mesaj oldu: Umut, en beklenmedik anda filizlenir ve siz vazgeçmezseniz hayat mutlaka yeniden bahara döner. Kısacası bu eser; sabretmenin, doğayla uyum içinde yaşamanın ve vazgeçmemenin güzelliğini anlatiyor.Hem çocuklara hem de içindeki çocuğu kaybetmeyen yetişkinlere hitap eden sıcacık bir hikâye. hera Her Ay Okuyanlar Kulübü
2026 Okuma Raporları
WoodyÖzgür Balpınar · İndigo Çocuk · 202624 okunma