Okuyacağınız bir seri katil kurgusu değil,mini bir Foodporn :)
2026 34. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2026 16:58
"Kadınlar işe,özgürlüğe,kendilerini öyle kaptırıyorlar ki hiçbir şeyden tatmin olmaz hâle geliyor.Erkekleri gölgede bırakınca aşk ve tutku da uzaklaşıp gidiyor.Erkekler de kadınlar da karşı cins olmadan mutlu olamayacaklarının iyice farkına varmalı artık.Tıpkı tereyağından kısınca yemeğin tadının kötüleşmesi gibi,kadınsılık ve hizmet ruhundan kısınca da karşı cinsle ilişkiler kötüleşiyor,neden bunu anlamıyorsunuz?Benim davamın bu denli ilgi görmesinin sebebi,hayatını dolu dolu yaşayamayan kadınların sayısının artıyor olması!Herkes sadece kendisinin fedakärlıkta bulunup kayba uğradığımı dü-şunuyor,o yüzden de benim ölçüsüz ve sınır tanımaz söz ve davranışlarım onları huzursuz ediyor kaçınılmaz olarak!" s.101 Yukarıdaki paragraf kitabın ana fikri diyebilirim ilk olarak.Kitaba başlama sebebim Japonya’daki kadın bir seri katil okumaktı lakin kitap cinayet ya da intiharlardan söz etmek yerine insanların üstünü kapattığı zevklerin ve tutkularının nasıl su yüzüne çıkmak gibi kaçınılmaz bir sonu olduğunu okutuyor okuyucuya.Yemek yapmaktan zevk alan ve bu konuda kendini geliştirmek isteyen okurlara tavsiye ederim güzel metaforlar var.Bir tereyağın,sosun ya da herhangi bir yemeğin damakta ne denli hazlar hissettirdiğini okuyoruz kitap boyunca uzun uzun. Ne demiş büyük üstat Vedat Milor ; “Cinsellik ve yemek arasında kesinlikle bir bağ var.” Benim gibi ucu açık final okumaktan hoşlanmayan kesime de tavsiye etmiyorum çünkü sonuç yok.Yan karakter olan katil gerçekten katil mi değil mi belirsiz.Ölümler cinayet mi intihar mı o da belirsiz.Kısaca belirsiz net sonucu olmayan bir hikaye okumak istiyorsanız buyrun okuyun. Dip not;o kadar çok tereyağdan bahsediliyor ki yazar gecenin bir yarısı kalkıp ekmek kızartıp üstüne tereyağ sürüp yedim :(
1000k
TereyağıAsako Yuzuki · İthaki Yayınları · 2025422 okunma
2 +1'leme
2.472 Gösterim
Tereyağı diyette olanlara tavsiye etmem diyorsun yani Sly :))
Atilla Daha şeffaf hali diyebiliriz 💫
Aman efendim kimler kimler inceleme yazmışlar 🩶 incelemeni okudum, çok beğendim, kitabı okumamaya karar verdim çünkü neden okuyayım sen anlatırsın bana 🤭 ayrıca diyetteyim gece gece tereyagli ekmek yiyemem hiç 🫣
Sly
Mnemosyne Teşekkürler ❤️ Bekle akşam sana o tereyağlı ekmek sayfasını atacağım mahrum kalmana asla gönlüm el vermez 🥺
Ucu açık finalden bende nefret ediyorum . İlk iki cümle çok doğru , bence kadın erkek dengesini artık ülkece sağlayamıyoruz. Ya çok özgür güçlü kadın, ya da çok ezilmiş kadın. Keşke ortalama naif tatlı kadın erkek ilişkileri olsa kimse üzülmese, değersiz hissetmese diyorum.
Sly
Çok beğensem bile final yoksa ben de tüm ipler kopuyor 😑 Ataerkil bir toplum olduğumuz halde bunu sağlayamamak üzücü.Hemcinslerimiz çok fazla şeyle baş etmek zorunda kaldıkça sanırım bu tablo anormal olmuyor.Keşke dediğiniz gibi olsa herkes kendi görevlerini,sorumluluklarını,fıtratlarına uygun davranışlar sergilese ama pekte göreceğimiz bir tablo değil sanırım 🤷🏼‍♀️