···Okunma: 14 Nisan 2026 17:28 "ELMA CADISI PETRONELLA 1"
"Ne kötü bir adam dedi Lea.
"Ondan korkmama gerek yok. Bazı insanlar parayla her şeyi satın alabileceğini zannediyor. Ah, bakın otobüsümüz geliyor!" dedi babası.
Siz hiç bir elma ağacında yaşayan cadı duydunuz mu?
Bildiğiniz bütün cadıları unutun çünkü karşınızda bambaşka biri var: Elma Cadısı Petronella!
Uçan süpürgeler, kara kazanlar ve korkunç büyüler yok. Sadece bir elma ağacı, sevimli sihirler ve kocaman bir kalp...
Petronella, huzur dolu değirmen evinde yapayalnız yaşarken bahçesini paylaştığı eve yeni bir ailenin taşınacağını öğrenir. İlk tepkisi? Büyük bir üzüntü ve “Huzurum kaçacak!” korkusu. Hemen harekete geçer:
Petronella, önceki deneyimleri yüzünden insanlara karşı biraz mesafelidir. Bahçesini ve evini koruma içgüdüsüyle aileyi kaçırmak için türlü numaralar yapmaya başlar. Ancak işler hiç beklendiği gibi gitmez!
Çünkü yeni evlerine pek de istekli taşınan ikiz kardeşler Lea ve Luiz, bir gün küçük bahçelerinde olağanüstü bir şey keşfeder: minicik bir cadı!
İşte o an her şey değişir.
İkizler bahçeyi, elma evini ve Petronella'yı keşfettiğinde ortaya sıcacık bir dostluk ve işbirliği çıkar. Henüz durumun farkında olmayan bay ve bayan Pastakreması bazı şeylerden şüphelense de olanlardan oldukça memnundur.
Petronella artık Pastakreması ailesini çok sevmektedir. Zamanında onları kaçırmak için sihir yapan cadımız, şimdi onları mutlu etmek için elinden geleni yapar.
Pastakreması ailesi bir yarışmaya katılır ve kazanmak ister. İşte tam bu noktada bizim küçük cadımız ne yapmış olmalı?
Petronella, akıllı ikizler, sevimli dostları geyik böceği Lusiyus ve birbirinden tatlı elma adamlarla birlikte bir maceraya yelken açarak her sayfada dostluğun, sabrın ve dayanışmanın gücünü hissediyoruz.
Farklılıkların birer zenginlik olduğunu,
İlk tepkilerin her zaman doğru olmadığını,
Gerçek dostluğun en güçlü büyü olduğunu
öğrenerek, çocuklarınızla birlikte keyifle okuyacağınız, sıcacık bir hikâye sizi bekliyor.
Kitapla Kalın.