2026 9. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2026 18:38
"Ben gidiyorum, ama sen daha buradasın; ... biraz daha katlan bu kötü dünyamıza, benim hikâyemi anlatmak için." - Hamlet, Beşinci Perde, İkinci Sahne Güçlü kalemi ve tiyatro oyunlarıyla geçmişten bugüne hâlâ çok okunan William Shakespeare'in biricik oğlu Hamnet'in trajik hikâyesi. Hamnet, annesinden aldığı güçlü sezgileriyle farklı bir çocuktur. Herhangi bir işle uğraşırken duyduğu en ufak ses dikkatinin dağılmasına neden olur. Fiziksel olarak sadece dünyada olsa da ruhani olarak her yerdedir. Böylesi sıradışı bir çocuğun ikizinin, kardeşinin yerine ölmek gibi bir şeyi cesur bir yürekle istemesi de kaçınılmazdır elbette. Kitapta çok beğendiğim bir nokta var ki o da anlatım dilinin destansılığı ve ilgi çekiciliği. Karakterlerin psikolojileri ve iç dünyası oldukça güçlü bir şekilde anlatılmış. Agnes'in sahip olduğu büyüleyici güç ise kitaba başka bir güzellik katmış. Hamnet'ın yaşamdan koptuğu kısımlar çok duygusaldı ama babasının, onun adını yazdığı tiyatroya verip anması da bir o kadar güzeldi :)
HamnetMaggie O'Farrell · Domingo Yayınevi · 20249,7bin okunma