2018 5. kitabı
Solanas çocukluğundan itibaren çok zor ve berbat bir hayat yaşamış. Bu sebepten de hem mental hem de ruhsal olarak sağlıklı biri olmadığı kitaptaki aşırı söylemlerinden ve gerçekleştirdiği birkaç eylemden de fark ediliyor. Kitabın içeriğini de isminden anlamak oldukça mümkün. Baştan sona erkeklere karşı nefret söylemleri süslüyor sayfaları. Bu sebepten de kitabın bir ironi kitabı olduğunu söyleyenler de yok değil. Fakat ben kadınlara yönelik aşağılamalara, hakaretlere, şiddete (psikolojik veya fiziksel), vb. hareketlere ne kadar karşı isem, erkeklere yönelik bu ve benzeri davranışlara da o kadar karşıyım. Yaşanan acılar cinsiyetler üzerindeki nefret söylemlerini meşrulaştırmıyor. Bugün berbat koşullarda büyüdü diye bir kadının tüm erkeklere olan kinini savunuyorsanız, yarın benzer şeyler yaşamış bir erkeğin de tüm kadınlara olan nefretini savunmak zorundasınız. Zira bu iki olayda farklı olan tek şey cinsiyet. Hem neden gücümüzü fark ettirmenin yolu "erkekleri öldüreceğiz"den geçsin ki? Yine de kitabı okurken tebessüm ettiğim zamanlar oldu. İçindeki düşünceleri kabul etmemekle beraber bazı benzetmeleri komik bulduğumu da inkâr edemem. Okuyacaklara tek tavsiyem kitaptaki nefrete kendilerini fazla kaptırmamaları gerektiği. Gülün geçin efendim.
Sağlık
Erkek Doğrama Cemiyeti ManifestosuValerie Solanas · Sel Yayıncılık · 20181,601 okunma